Su Nasıl İçilir?

Su Nasıl İçilir?

Aç karna ve uykudan uyanır uyanmaz su içmeli. Su İçmenin En İyi Şekli Nedir? Sağlık kaynağı limonlu suya dikkat edin. Sabahları daha çok su için. Yemek Yedikten Sonra Soğuk Su İçmek Neden Zararlı?

 
Su Nasıl Ve Ne Zaman İçilir?
 
Aç karna ve uykudan uyanır uyanmaz su içmeli. Su İçmenin En İyi Şekli Nedir? Sağlık kaynağı limonlu suya dikkat edin. Sabahları daha çok su için. Yemek Yedikten Sonra Soğuk Su İçmek Neden Zararlı?
 
Pek çoğumuz, yemek yedikten sonra bir bardak soğuk su içme alışkanlığına sahibiz. Fakat bunun aslında sağlığımızı olumsuz olarak etkileyebileceği ortaya çıkmıştır.
 
Belki bunu “tehlike” olarak adlandırmak biraz abartılıdır; ancak bu durum rahatsızlık hissine hatta ağrıya neden olabilir. Bu nedenle, pek çok uzman yemekten sonra soğuk su içmekten kaçınmanızı tavsiye ediyor.
 
Terli iken su için ama ılık olsun...
 
Terli iken su içilmez sözü yanlıştır. Doğrusu terli iken soğuk su içilmezdir. Terlemek vücudumuzun aşırı ısınacağı durumlara maruz kaldığında, kendini soğutmak için gösterdiği doğal bir gayrettir. Koşturup terlemek ve terli iken su içmek hastalıklara yol açmaz. Oysa tersine, terledikten sonra su içmek vücudun kaybettiği sıvının yerine konması açısından son derece faydalıdır. 
 
Vücut terli iken sıcak olduğu için aniden soğukla karşılaşması onun dengesini bozacağından hastalıklara yol açabilir. O yüzden terli iken su için ama soğuk olmamasına dikkat edin. Soğuk su ayrıca iştah açtığı için çok yemek yemeğe yol açmaktadır. Bu yüzden kilo aldırmaktadır.
 
Aç karna ve uykudan uyanır uyanmaz su içmeli...
 
Yine yanlış bilinen bir şey de aç karna ve uykudan sonra su içmenin zararlı olduğudur. Oysa ki sabahleyin aç karınla içilen bir bardak ılık su vücudun içindeki ve özellikle damarlardaki çöpü temizleyebilir ve bu da kandaki yağ oranının düşmesine katkı sağlar. 
 
Ayrıca yemekten önce içilen su kişilerin kendilerini tok hissettirdikleri için daha az yemek yemelerini sağladığı için zayıflamalarına yardımcı olmaktadır.
 
Yemek Yedikten Sonra Soğuk Su İçmek Neden Zararlı?
 
Başlamadan önce, burada verdiğimiz bilgilerin bilimsel olarak doğrulanmadığını belirtmek isteriz; ancak yine de aklınızda bulunmalarında fayda vardır.
 
Yemek yedikten hemen sonra soğuk su içmek hazımsızlığa neden olabilir; çünkü soğuk, yemiş olduğumuz yiyeceklerin kıvamını değiştirerek hazmedilmelerini zorlaştırır.
 
Örneğin, Su Nasıl İçilir sorusunun cevabında, yağlı yiyecekler soğuk suyla birleştiklerinde katılaşır ve daha zor sindirilir hale gelir. Sindirimin uzaması ise mide yanmasına yol açabilir.
 
Her zamankinden fazla su içmek de sorun yaratabilir; çünkü midemizin besinleri parçalamak için kullandığı asitleri sulandırarak hazım sürecini yavaşlatır. Bu durum, kişinin yemekten sonra halsiz ve yorgun hissetmesine yol açabilir.
 
Gözünüzü açınca ilk iş başucunuzdaki suyu içmeyin...
 
Gece vücudunuzun arınmak için uğraşıp dilinizde topladığı toksinleri bir dil sıyırıcı yardımı ile temizleyin, vaktiniz varsa Hindistan’ın geleneksel tıp yöntemi Ayurvedik ritüeli olan ağızda yağ çalkalayıp, iyice temizledikten sonra suyunuzu için.
 
Sabahları daha çok su için...
 
Günlük tüketmeniz gereken miktarın güne eşit olarak bölmeyin. Sabah saatlerinde mümkün olduğunca çok içerek, akşamüstü minimuma indirerek ve gece mümkünse içmeyerek uykunuzun bölünmesini engelleyin, uyku kalitenizi olumsuz etkilemeyin.
 
Su İçerken Bağışıklık Sistemimiz İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
 
Suyunuzu her zaman oturarak yudum yudum için. Suyun vücudunuzda daha fazla kalması, direk bağırsaklara giderek vücuttan atılmaması ve mide asidi tarafından temizlenebilmesi için suyu ayakta bardak bardak kafanıza dikmek yerine, oturur vaziyette kısa aralıklarla yudumlayarak için.
 
Sağlık kaynağı limonlu suya dikkat edin...
 
Vücudunuzun arınmasını sağlayan, bağırsak florası dostu limon dilimlenmiş su ile güne başlayın. Ancak limonunuzun kaynağına dikkat edin, tarım ilacı içermediğinden, kabuğu ile suya attığınız limondan zararlı maddeleri almadığınızdan emin olun.
 
Yemekle beraber soğuk su içmek aynı zamanda, hassas dişlere sahip, migreni olan ya da şiddetli baş ağrısı çeken kişileri de etkileyebilir. Çok soğuk su içmek migreni tetikleyebilir.
 
Yıllarca bilmeden sağlığımızı tehlikeye atmışı! Yemek yedikten sonra sakın bunları yapmayın
 
Ayrıca, karın ağrısına ya da şişkinliğe de sebep olabilir; çünkü bazı yiyecekler suyla beraber tüketildiklerinde genleşirler. Fazla su içtiğimiz takdirde, sindirimimiz yavaşlayacak ve ağrı ve rahatsızlık hissi daha uzun sürecektir.
 
Midemiz, vücut sıcaklığımıza yakın ısıdaki besinleri tüketmek üzere tasarlanmıştır. Çok soğuk ya da çok sıcak besinleri tüketmek sindirim sistemimiz için fazladan iş anlamına gelir.
 
Aynı durum çok fazla baharatlı yiyecekler için de geçerlidir. Bu yiyeceklerin midede parçalanması daha zordur ve bu nedenle bazı insanlarda ishale neden olabilir.
 
Su İçmenin En İyi Şekli Nedir?
 
Yemeklerden sonra su içmek zararlı olsa da, uzmanlar vücudumuzun düzgün çalışabilmesi için her gün belirli bir miktarda su içmemiz gerektiği konusunda hemfikirdir.
 
Bazı uzmanlar, suyu yemeklerden önce içmenin daha iyi olduğunu öne sürmektedir. Bunun nedeni suyun doygunluk hissi vererek daha az yememizi sağlamasıdır.
 
Unutmayın, suyun hiç kalorisi yoktur ve günde 2 litreye kadar içebiliriz. Bazı insanlar, yemek sırasında su içmenin ödeme yol açtığına inanırlar; ancak bu doğru değildir.
 
Aksine, yemek sırasında su içmek böbrekleri harekete geçirerek vücudumuzun daha iyi su tutmasını sağlar. Yukarıda sözünü ettiğimiz sindirim sorunlarını önlemek için uzmanlar, soğuk su yerine oda ısısında su içmeyi önermektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler