Süt Nasıl Pişirilir?

Süt Nasıl Pişirilir?

Süt pişirilirken nelere dikkat edilir? Süt taşmaması için nasıl bir yöntem uygulanır? Süt pişirme yöntemleri ve Süt pişirme teknikleri nelerdir? Çiğ süt kaç dakika kaynatılır? Süt kaynatma esnasında kısık..

 
Süt nasıl pişirilir? Süt pişirilirken nelere dikkat edilir? Süt taşmaması için nasıl bir yöntem uygulanır? Süt pişirme yöntemleri ve Süt pişirme teknikleri nelerdir?
 
Çiğ süt kaç dakika kaynatılır?
 
Süt kaynatma esnasında kısık ateş kullanmanız her zaman daha sağlıklı olacaktır. Sütün sarmaması ve yanmaması için 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmanızı tavsiye edeceğiz.
 
Profesyonel şeflerin yaptığı paylaşımda süt kaynatırken bilinmesi gereken tüyoyu verdi. Eğer süt taşıyorsa mutlaka bu yöntemi deneyin.
 
Süt, en faydalı besinlerden biridir. Sütün faydaları saymakla bitmiyor. Elbette el değmemiş, işlem görmemiş mis gibi doğal sütten bahsediyoruz.
 
Günde 1 bardak süt içmenin vücuda sağladığı faydalar görüldüğü gibi inanılmaz.
 
Süt kaynarken karıştırılırmı, Süt nasıl pişirilir sorusunun cevabını bu haberimizde bulacaksınız...
 
Türk aşçı haberleri olarak en güncel mutfak haberlerimizde de yayınladığımız gbi, Tencerenin ağzına tereyağı sürmek, üzerine tahta kaşık koymak gibi farklı teknikler kullanılmaktadır....
 
Süt kaynama noktasına geldiğinde partikülleri ısınan tencere tabanından aldıkları kuvvetle hızlıca yukarı doğru yükselir ve taşar. Taşmayı önlemek amacıyla sütü tencereye koyduktan sonra tencerenin ağzını tereyağı ile yağlayın.
 
Bunu yaptığınızda kaynayan partiküller tencerenin ağzına ulaştıklarında kendilerinden daha yoğun bir tabakayla karşılaşır ve taşmadan dururlar.
 
Sütü sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynamasını bekleyip altını kapatın. Böylece sütün içerisindeki vitamin ve mineraller kaybolmadan, besin değeri azalmadan sağlıklı bir süt elde edilmiş olursunuz.
 
Süt Taşmasına Son Veren Yöntem Nedir?
 
Süt kaynatırken herkesi çileden çıkaran bir sorun var. Süt taştığı zaman hem cezvenin dibi tutar hem de ocak gerçekten çok fazla kirlenir.
 
Sütün taşmaması için yapacağınız şey aslında çok basit.
 
gastronomi haberleri ile bilinen turkascihaberleri.com sitemizde yayınlanan bir içerikte; Sütün taşmasını önleyen 3 harika yöntem paylaşıldı.
 
Tencerenin üzerine tahta kaşık koymak:
 
Sütü kaynatırken kapağı açık haldeki tencerenin üzerine bir tahta kaşığı yatay olarak koyun. Bu yöntem kabaran sütün taşmasını engelleyecektir. Sadece süt değil, kaynadığında taşma riski olan her besin için bu yöntemi rahatlıkla kullanılabilirsiniz.
 
Tencerenin içine cam veya porselen bir malzeme koymak:
 
Süt pişirme sırasında taşmayı dolaylı yoldan önlemenin bir diğer yolu ise tencerenin içine ısıya dayanıklı porselen bir bardak, ısıya dayanıklı bir cam veya taşma engelleyici bir taş (süt taşı) koymaktır.
 
Süt alttan kaynamaya başladığında dibinde bulunan süt taşı, porselen veya ısıya dayanıklı cam tıkırtılar çıkarmaya başlar. Oluşan tıkırtılar dikkatinizi çekecek ve sizi ocağa yönlendirecektir. Sütün altını kıstığınızda da taşma riskini ortadan kaldıracaktır.
 
Sütün taşmaması için en iyi yöntemi açıkladı...
 
Öte yandan şeflerin bu iki yöntemden hangisini kullandığını açıkladı. Cevabı çok netti.
 
Tahta kaşık kullanıyorum diyen Türk mutfağı şefleri herkese de tahta kaşık yöntemini önerdiler.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler