Bir Porsiyon Döner Bağışla

Bir Porsiyon Döner Bağışla "Donate a Doner"

Türkiye için birçok yardım kampanyasının yürütüldüğü İngiltere’de, British Kebab Awards (İngiliz Kebap Ödülleri) tarafından "Bir Porsiyon Döner Bağışla" Donate a Doner..

 
Bir Porsiyon Döner Bağışla "Donate a Doner"
 
İngiltere’de Türkiye’ye yardım için 45 milyon sterlinlik döner kampanyası başlatıldı...
 
Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından İngiltere’de "Bir Porsiyon Döner Bağışla" (Donate a Doner) adlı yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile 45 milyon sterline yakın yardım toplanması planlanıyor.
 
TÜRK Aşçı Haberleri Olarak güncel mutfak haberlerinde edinmiş olduğumuz bililere göre, Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye’ye yardımlar devam ediyor. 
 
Çeşitli yardım kuruluşları tarafından Türkiye için birçok yardım kampanyasının yürütüldüğü İngiltere’de, British Kebab Awards (İngiliz Kebap Ödülleri) tarafından "Bir Porsiyon Döner Bağışla" (Donate a Doner) isimli yardım kampanyası başlatıldı. 
 
Kampanya ile her bir müşterinin aldıkları porsiyonun yanında ekstra bir porsiyonun fiyatını Türkiye’ye bağışlaması hedefleniyor. Her gün 1,3 milyon porsiyon döner tüketilen ve ortalama porsiyon fiyatının 5 sterlin olduğu İngiltere’de, kampanya ile 45 milyon sterlinlik yardım toplanması hedefleniyor.
 
British Kebab Awards’ın kurucusu İbrahim Doğuş, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “Memleketim Elbistan depremin merkez üssüydü ve şimdi yıkıldı. Binlerce kişi öldü, on binlerce kişi yaralandı ve evsiz kaldı. 
 
İngiliz Kebap Ödülleri’nin kurucusu olarak, ülke genelindeki küçük işletme sahiplerini ‘Donate a Doner’ kampanyası aracılığıyla bağış toplama çabalarımıza katılmaları için seferber etmeyi hedefliyorum" dedi.
 
Kampanya için oluşturulan www.donateadoner.com adlı sitede yer alan açıklamada, Donate A Doner, döner satın alan İngiliz halkını bağış yapmaya teşvik eden bir kampanyadır.
 
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi olan döner kebap, İngiliz yemek kültürünün de temel bir direğidir ve her ana cadde üzerinde bulunur. 
 
Birleşik Krallık’ta 20 binden fazla kebap dükkanı varken ve her 10 İngiliz’den biri kebap yerken, Birleşik Krallık vatandaşlarını ihtiyaç duyulan fonları toplamak adına döner bağışlamaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.
 
Bağış yapmak isteyenler, hem internet sitesinden hem de döner restoranlarından kampanya için oluşturulmuş kare kodu okutarak bağışta bulunabiliyorlar.
 
Bir Porsiyon Döner Bağışla "Donate a Doner"


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler