Salçalı Mercimek Çorbası

Salçalı Mercimek Çorbası

Bu güne kadar evinizde Salçalı Mercimek Çorbası yaptınız mı? Evde Salçalı Mercimek Çorbası yapmak için neler gereklidir? Türk mutfağında en iyi çorba tariflerinden Salçalı Mercimek Çorbası tarifini

 
Salçalı Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Salçalı Mercimek Çorbası yaptınız mı? Evde Salçalı Mercimek Çorbası yapmak için neler gereklidir? 
 
Türk aşçı haberleri olarak olarak geleneksel Türk mutfağında en iyi çorbalar'dan den Salçalı Mercimek Çorbası tarifini deneye ne dersiniz?
 
En Lezzetli Çorba Çeşitlerinden Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi
Salçalı Mercimek Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
*   1 Adet Havuç
*   1 Adet Soğan
*   2 Çorba Kaşığı Un
*   1 Yemek Kaşığı Salça (Biber Ya Da Domates)
*   Yarım Çay Kaşığı Karabiber
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Kimyon
*   5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   2 Litre Sıcak Su
 
Salçalı Mercimek Çorbası Sosu İçin;
 
*   1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber
*   1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
*   2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Uygun bir tencereye sıvı yağı alın. Yemeklik doğranan soğanları ekleyip kavurun. Ardından 2 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. 
 
Salçayı ekleyin ve hafifçe kavurduktan sonra doğranan havuçları ve yıkanan mercimekleri ilave edin. Su ilavesi yaptıktan sonra tencerenin kapağı kapatın ve kaynayan çorbayı orta ateşte pişirmeye devam edin.
 
Pişen çorbayı blender yardımıyla iyice ezin. Baharatları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocağın altını kapatın. 
 
Sosu için bir cezveye tereyağı ve kırmızı toz biberi alın ve kızdırın. Mercimek çorbasını servis kaselerine aldıktan üzerlerine azar azar sonra sostan gezdirin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler