Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?

Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?

Demir ve mineral bakımından zengin olan kimyon çağı pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, son kitabı “Karatay Mutfağı”nda kimyon 'dan övgü ile..

 
En Şifalı Çaylardan Kimyon çayı nasıl yapılır? Toz kimyon çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir? Türk profesör öneriyor....
 
Demir ve mineral bakımından zengin olan kimyon çağı pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, son kitabı “Karatay Mutfağı”nda kimyondan övgü ile bahsetmiştir. . İbn-i Sina'nın da ve diğer hekimlerde faydaları konusunda hem fikir. Peki, kimyon çayı nasıl yapılır? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak arşivimizde araştırdık....
 
En Şifalı Çaylardan Kimyon çayının faydaları nelerdir?
 
En Şifalı Çaylardan Kimyon çayı nasıl demlenir ve nasıl tüketilir? Sadece bir değil binbir derde deva faydaları ortaya çıktı. Ayrıca diş ağrısına anında müdahale eden kürü de var. Uyutmayan diş ağrısı kimyonlu kür ile iyileşiyor. Peki özel tarifi nasıl yapılır? Sizler için araştırdık, doğal tarifleri bulduk. İşte yanıtı...
 
 Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?
En Şifalı Çaylardan Kimyon çayı dışarıdan alınması gereken magnezyum bakımından zengin olması nedeniyle oldukça sağlıklı bir çaydır. Özellikle demir eksikliği olan kişilere önerilmektedir. Kimyon çayı nasıl yapılır? Özel tarifi nasıl yapılır?
 
Toz haline gelmemiş ve henüz öğütülmemiş kimyonu tohumlarının çayını yapmak mümkündür. Bunun için yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1 bardak kaynamış su içerisine eklenmeli ve 5 dakika bu şekilde bekletilip demlenmelidir. Bu şekilde kimyon çayı günden 2 bardak kadar tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle her gün düzenli içildiği zaman stresi azalttığı ve kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü bilinmektedir.
 
En Şifalı Çaylardan Toz kimyon çayı nasıl demlenir?
 
Kimyonda bulunan timol isimli madde bağışıklık sistemizde bağırsaklardaki besinlerin sindirimden sorumlu enzimleri salgılayan salgı bezlerini uyarır. Kimyon aroması ağızdaki tükürük bezlerini harekete geçirir ve gıdaların sindirimini kolaylaştırır. Yağ yakılmasına destek olan kimyon yoğurt içerisine eklenebilir ve bu şekilde tüketebilir. Bunun dışında çayı da yapılmaktadır.
 
En Şifalı Çaylardan Kimyon çayı tarifi
 
1 su bardağı içerisine 1 tatlı kaşığı kimyon eklenmelidir. Kimyon eklendikten sonra kaynatılıp süzülmelidir. Süzüldükten sonra içerisine yarım limon suyu da sıkabilirsiniz.
 
Kimyon çayı nasıl tüketilir?
 
Pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Kimyon çayının günden 2 bardak tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde tüketildiği zaman pek çok faydası görülebilir. Ayrıca kimyon çayının içerisine limon sıkılarak da tüketmek mümkündür.
 
İbn-i Sina'dan grip ve soğuk algınlığına reçete! Bal ile sirke karışımı boğaz ağrısına şifa: Ezberleri bozuyor, herkes yapsın....
 
En Şifalı Çaylardan Kimyon Çayı Faydaları Nelerdir?
 
*   Balgam sökücü özelliğe sahiptir.
*   Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.
*   Karın ağrılarına iyi gelir.
*   İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
*   Karaciğer sağlığını korur.
*   Safra üretimini destekler.
*   Sindirime yardımcı olur.
*   Birçok kanser hastalığına iyi gelir.
 
Diş ağrısı ile hemen hemen her yaştan kişinin başı derttedir. Ağrıların en çekilmez ve bir türlü geçmeyeni olarak nitelendirilir. Uyutmayan diş ağrısı sarımsaklı kür ile iyileşiyor!
 
 Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?
Diş ağrısı için şifalı bitkiler kullanmak da yararlı olabilir. Özellikle, sirkeye birer tutam kekik ve kimyon katılıp bununla gargara yapılırsa diş ağrısını kesmekte ve iltihabı kurutmada etkilidir. Bu uygulamaya bir süre devam etmek gerekir.
 
En Şifalı Çaylardan Emziren anneler için kimyon çayı nasıl yapılır?
 
Suyu kaynatın. Suya 1 çay kaşığı kimyonu ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın, şekerini ekleyin, ılımaya bırakın, ılıyınca bir tülbent yardımıyla kimyon çayını süzün.
 
Bebekler için kimyon çayı nasıl yapılır? Bebeklerin gazı için kimyon çayı tarifi nasıl yapılır?
 
Suyu kaynatın. Ocağın altını kapatın. Suya 1 çay kaşığı kimyonu ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın, şekerini ekleyin, ılımaya bırakın, ılıyınca bir tülbent yardımıyla kimyon çayını süzün. Yeterli ısıda soğuyunca bebeğinize 2 çay kaşığı verebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler