En Hızlı ve En Sağlıklı

En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?

En Hızlı ve En Sağlıklı hangi besinler zayıflatır? Sağlıklı beslenmede bağışıklık sistemimize zarar vermeden nasıl zayıflarım diyenler için Türk aşçı haberleri ve mutfak..

 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
 
En Hızlı ve En Sağlıklı hangi besinler zayıflatır? Sağlıklı beslenmede bağışıklık sistemimize zarar vermeden nasıl zayıflarım diyenler için... 
 
Türk aşçı haberleri ve Türkiyenin en güncel mutfak haberleri olarak sağlık haberlerimiz içerisinde araştırdık ve derledik...
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "YOĞURT"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
Hemen hemen bütün sofralarda yer alan yoğurt hem genel beslenmemizde hem de aynı zamanda kilo vermek en doğru tercihlerden biridir. Araştırmalar arasında yer alan ve 14 yıl süren Framingham Kalp Sağlığı Çalışması'nda, yoğurt tüketimi ve hipertansiyon açısından da yeni sonuçlar elde edildi. Toplamda 2 bin 197 yetişkin üzerinde yapılan çalışmada, yoğurt tüketimi fazla olan kişilerde hipertansiyon gelişme riskinin düşük çıktığı görüldü.
 
Yüzde 61 yağ yakımını hızlandırır. Yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. 
 
Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Kalsiyum ve protein oranın yüksek olması yağ yakımına yardımcı olması ile aynı zamanda tok tutucudur.
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "YEŞİL ÇAY"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
Özellikle Çin olmak üzere uzak doğuda sağlıklı yaşam için bol miktarda tüketilen yeşil çayın vücudu incelttiği, selülitleri azalttığı ve vücut direncini artırdığı birçok kaynakta mevcuttur. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme hızının artmasını sağlar. Özellikle uzun dönem tüketilmesine dikkat edildiğinde, ciltteki nem dengesinin sağlanmasında da etkilidir. Bağırsak hareketlerini düzenlemesi ve sindirimi rahatlatıcı özelliği vardır. Günlük 2-3 bardak tüketilmesi yeterlidir.
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "YULAF"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
Tahıllar içerisinde daha fazla çözünebilen posa içermesi ile öne çıkan bir tahıldır. Ayrıca demir, selenyum, manganez, çinko, E vitamini ve diğer B grubu vitaminleri için iyi bir kaynaktır.Yüksek oranda çözünebilir posa ve antioksidan özelliği ile yulaf, kanserden korunmada kullanılabilecek mucize besinlerden biridir.
 
Yulaf tüketildikten sonra içinde bulunan lifler su ile birleşip jelleşir ve mideyi daha geç terk eder böylece uzun süreli tokluk hissi sağlar. Kan şekeri dengesini sağlaması sayesinde şeker ihtiyacının azalmasına yardımcı olur. 
 
Ayrıca, bu etkileri ile kilo kontrolüne önemli bir yardımcıdır. Yulaf glisemik indeksi düşük olan ve kana çok yavaş karışan bir tahıldır. Sabah kahvaltısında ve diğer öğünlerde yulaf ezmesi, yulaf eklenmiş ekmek şeklinde tüketilirse gün boyu kana yavaş karışacak tahıl kaynağı alınmış olur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "ENGİNAR"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
Tam da enginar zamanı. Sebzeler arasında, bizim için altın besin diyebiliriz. Son yıllarda yapılan birçok çalışmada sayısız faydası olduğu anlaşılan enginar; özelikle anneler tarafından çocuklarına mutlaka yedirilmesi gereken, olmazsa olmaz bir sebze olarak algılanıyor. Hatta yılda bir kere 40 günlük enginar kürü yapanlara, her geçen gün daha çok rastlanıyor.
 
Enginarda bulunan ‘siyanik asit’ adlı madde kötü kolesterolü düşürüyor ve iyi kolesterolün salgılanmasını artırıyor. Bu da kalp damar sağlığı için ilaç niteliğinde bir fayda demektir. Özellikle karaciğer yağlanması olan kişilerde, düzenli tüketildiğinde hem kilo kaybını hemde yağ kaybını hızlandırdığı için olumlu sonuçlarla karşılaşılmaktadır.
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "YUMURTA"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
Sabahları yumurta, gibi lösin amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri, yapılan araştırmalar sonucu belirlenmiştir.
 
Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Yapılan bir başka çalışmada; güne bir yumurta yiyerek başlayanların ertesi günkü öğle yemeğine kadar aldıkları kalorinin, yumurta yiyerek güne başlamayanların aldıkları kaloriye göre daha az olduğu ortaya konmuştur.
 
Yumurta A,D,E ve B grubu vitaminleri yüksek oranlarda içermektedir. Ayrıca yumurtada bulunan kolin, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Demir içeriğinin de yüksek olması, özellikle çocukların sağlıklı beslenmesinde önemli role sahiptir.
 
En Hızlı ve En Sağlıklı Zayıflatan Besinlerden "KİVİ"
 
En Hızlı ve En Sağlıklı "Zayıflatan Besinler" Nelerdir?
C vitamini oranı yüksek olan bir meyvedir. Kivinin bitkisel besinleri DNA’yı korur. Antioksidan özelliği vardır, kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserinin engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar.
 
Kivi ayrıca kolesterol seviyesini düşürür, kan basıncını ayarlayarak yüksek tansiyonu düşürür. Göğüs kanserini önlemede faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler, grip ve soğuk algınlığında tedavi edicidir.
 
1 adet kivi 46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinde, her öğünde 3 kivi yiyerek iştahınızı önemli ölçüde kesebilirsiniz. Bu da iştah kesici bir meyve olarak zayıflama sağlayacaktır. Aynı zamanda sindirimi rahatlatıcı özelliği vardır.
 
Türk aşçı haberleri not:
Yukarıda verilen bilgiler doktor tavsiyesi değildir. Sağlıklı bir zayıflama programı için mutlaka diyetisyen yada doktorunuza müracat ediniz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler