Mascarpone Peyniri Tarifi...

Mascarpone Peyniri Tarifi...

Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır? Labne peyniri ile mascarpone aynı mı? Mascarpone peyniri hangi ülkeye ait? Mascarpone peyniri pastörize mi? En Meşhur Peynir Çeşitlerinden Mascar

 
Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır? Labne peyniri ile mascarpone aynı mı, Mascarpone peyniri hangi ülkeye ait? Mascarpone peyniri pastörize mi?
 
Mascarpone peyniri Nedir?
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak araştırdık....
 
Mascarpone, İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılmaktadır ve örneğin Tiramusù'nun ana malzemesidir. İtalya'nın Lombardiya bölgesinde Türk aşçı haberleri 16. yüzyıldan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılmaktadır.
 
En Meşhur Peynir Çeşitlerinden Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır?
Mascarpone peyniri için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*   400 ml krema
*   1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
Mascarpone peyniri nasıl yapılır?
 
Kalın tabanlı sos tenceresine kremayı alıp çok kısık Türk aşçı haberleri ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Termometreniz varsa 85 dereceye çıkmasını bekleyin. Ocaktan alın ve içine limon suyunu ekleyin. Beş dakika kadar karıştırın. 15-20 dakika kremanın soğumasını ve biraz kalınlaşmasını bekleyin. 
 
Tahta kaşığın arkasına aldığınız kremayı parmağınızla çizdiğinizde ortada boşluk kalmalı, kenarlardaki krema akmamalı. 
 
Bir tülbent ya da benzeri mutfak bezine alıp altına akan suyuna değmeden süzülebileceği bir kaba ya da kavanoza alın. Buzdolabında 24 saat bekletin. Kullanmadan önce (dilerseniz) çırparak yumuşak Türk aşçı haberleri bir kıvama getirin. Kapaklı bir kap içinde buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.
 
Mascarpone peyniri nasıl bir peynirdir?
 
Kaymak ve krema kıvamına yakın olan mascarpone peyniri, inek sütünden ve manda sütünden üretilmektedir. Yapımı oldukça zahmetli olan mascarpone peyniri, diğer peynir çeşitlerinden ayrılan kıvamı ve aroması sayesinde genelde tatlı yapımında tercih edilmektedir.
 
Labne peyniri ile mascarpone aynı mı?
 
"Mascarpone ve labne aynı mı?" sorusu için; Labne peynirinde yoğurt ve tuz kullanılırken mascarpone peynirinin tuz oranı çok düşüktür. Ayrıca mascarpone peynirinin %80'i süt yağından oluşur, Türk aşçı haberleri bu nedenle tat olarak farklılardır.
 
Mascarpone peyniri krem peynir mi?
 
Ayrıca eşit miktarda krema veya yoğurtla karıştırıp unlu mamullere ve tatlılara ekleyebilirsiniz. Mascarpone, tipik olarak süt yerine krema kullanılarak yapılan yüksek yağlı bir krem peynir çeşididir.
 
Mascarpone peyniri hangi ülkeye ait?
 
Mascarpone, İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılmaktadır ve örneğin Tiramusù'nun ana malzemesidir. İtalya'nın Lombardiya bölgesinde 16. yüzyıldan Türk aşçı haberleri beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılmaktadır.
 
Mascarpone peyniri pastörize mi?
 
Mascarpone peynirinin İçindekiler: 
Pastörize inek sütü kreması, Sitrik Asit (E330), Emilgatör (E407), Koruyucu (E234). Alerjen uyarısı : Laktoz içerir. 
 
Mascarpone peynirinin Muhafaza koşulları : 
Buzdolabında +4°C - +6°C'de muhafaza edilmelidir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler