Aşçı Çırağı Kursu

Aşçı Çırağı Kursu

Kurs programının süresi günde en fazla 8 ders saati olacak şekilde planlanmalıdır. Kurs süresi aşçılık eğitimlerinde toplam 178 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler.

Aşçı çırağı kursu için neler gerekiyor? Aşçı çırağı kursu kayıt şartları nelerdir? Aşçılık mesleğinde eğitim alabilmek için Aşçı çırağı kursu na nasıl katılınır? Aşçı çırağı kursu eğitimi ne demektir?
 
Ürgüp Halk Eğitim merkezinde aşçı çırağı kursu için kayıtlar sürüyor.  
 
Programa Giriş Koşulları 
 
1. Okuryazar olmak, 
 
2. 18 yaşını tamamlamış olmak, 
 
3. Kurs programının aşçılık mesleğinde öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak. 
 
Programın Amaçları 
 
Aşçı Çırağı kurs programını bitiren bireyin, 
 
1. Besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etmek 
 
2. Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlamak 
 
3. Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atmak 
 
4. Sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlamak 
 
5. Uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirmek 
 
6. İstenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde fond, lezzet verici karışımlar ve çorbaları reçeteye uygun hazırlamak 
 
7. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli pişirme teknikleri ile yumurtaları pişirmek 8. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde kolay hamur işleri hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır. 
 
Aşçı çırağı kursu Program Süresi Ve İçeriği 
 
Kurs programının süresi günde en fazla 8 ders saati olacak şekilde planlanmalıdır. Kurs süresi aşçılık eğitimlerinde toplam 178 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler. 
 
Aşçı çırağı kursunda Belgelendirme ;
 
Kursu başarı ile tamamlayanlara kurs bitirme belgesi ve not döküm çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren not döküm çizelgesi verilir. 
 
Aşçı Çırağı Kursu


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler