Beşamel Sos Nasıl Pişirilir?

Beşamel Sos Nasıl Pişirilir?

Beşamel Sos nasıl yapılır? en muhteşem sos çeşitlerinden Beşamel Sos için hangi malzemeler kullanılır? evde Beşamel Sos yapmanın püf noktaları nelerdir? Beşamel Sos yaparken nelere dikkat edilir?

 
Beşamel Sos Nasıl Pişirilir?
 
Beşamel Sos nasıl yapılır? en muhteşem sos çeşitlerinden Beşamel Sos için hangi malzemeler kullanılır? evde Beşamel Sos yapmanın püf noktaları nelerdir? Beşamel Sos yaparken nelere dikkat edilir?
 
En iyi Yemek tariflerinin baş tacı olan bu efsane sosun ise yapımı aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Hüsrana uğramamak için doğru yapımıyla en lezzetli yemeklere ulaşarak damak çatlatmak mümkün. Peki, en güzel pratik beşamel sos nasıl yapılır? İşte lezzet garantili beşamel sos tarifi...
 
Farklı lezzetler sevenler için harika bir çözüm olacak beşamel sos tarifi mutfaktaki kurtarıcınız olacak. Yalnızca lezzetiyle değil görüntüsüyle de saray sofralarına yakışır yemeklerle yiyenleri mest edebilirsiniz. İşte en güzel, en kolay, yüzde yüz lezzet garantili beşamel sos tarifi…
 
En Sevilen Temel Soslardan Beşamel Sos Tarifi
 
En Çok Kullanılan Muhteşem Soslardan Beşamel Sos İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*  2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*  3 Yemek Kaşığı Un
*  2, 5 Su Bardağı Süt
*  2 Çay Kaşığı Tuz
 
En Beğenilen Sos Çeşitlerinden Beşamel Sos Nasıl Pişirilir, Yapılış Tarifi;
 
İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvıyağı ekleyip ısıtıyoruz. Daha sonra elimizdeki unu yağa ekleyerek kavuruyoruz. Kavurma işlemi unun kokusu çıkana ve rengi dönene kadar yapılmalıdır.
 
Ardından 1,5 su bardağı sütü ekleyerek topak topak olmaması için hızlı hızlı çırpıyoruz. Son olarak karışıma tuz ve karabiber ekleyerek pişiriyoruz.
 
Bildiğiniz tüm sosları unutun! Lezzet garantili beşamel sos tarifiyle sofralarınız şenlenecek.
 
En İyi Sos Çeşitlerinden Başamel Sos Yapımının Püf Noktası Nelerdir?
 
Püf noktalar muhteşem yemek yapmanın gizli sırlarıdır. Ufak dokunuşlarla yemeğinizi sıradanlıktan çıkarmak mümkün. Bu püf noktalarla ortaya daha güzel tarifler çıkarılabilir. Beşamel sos yaparken uygulanması gereken püf noktalar ise şunlardır:
 
Bu sos hazırlanırken kesinlikle tahta kaşık kullanılmalıdır. Sos yapımında kalın tabanlı sosluk ve tencere tercih edilmelidir. En önemlisi ise sosun topaklanmaması için sürekli karıştırılmalıdır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler