Trakya Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Trakya Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri birlikte hazırladıkları Reyhan şerbeti, Türk mutfağı iştah açıcıları ve zeytinyağlıları, Edirne mutfağına ait Gaziler helva..

 
Lezzetler Rektör Tabakoğlu’na sunuldu...
 
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, Öğr. Gör. Damla Zeynep Ütebay, Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan, Öğr. Gör. Zeynep Ateş ve Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan ile Aşçılık programı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.
 
Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında okul mutfaklarında birbirinden farklı lezzetler hazırlayıp sundular.
 
Ziyarette, Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri birlikte hazırladıkları Reyhan şerbeti, Türk mutfağı iştah açıcıları ve zeytinyağlıları, Edirne mutfağına ait Gaziler helvası başta olmak üzere geleneksel lezzetleri tanıtarak, Türk Mutfağı Haftası kapsamında yapmış oldukları çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
Dünyada Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini, Türk Mutfağının ve zengin gastronomi kültürünün tüm dünyada Türk Mutfağı tanıtımları adına oldukça değerli bulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi olarak, Edirne’mizin ve kültürel mirasımızın zenginliklerini ortaya çıkarmak ve tanıtmak bizim için çok önemli. 
 
Arda Meslek Yüksekokulunun değerli hocaları ve öğrencileri bu anlamda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Edirne’mizin ve geleneksel Osmanlı mutfağının birçok lezzetinin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sunuyorlar. 
 
Bu anlamda Türk Mutfağı Haftası kapsamında da Osmanlı Saray Mutfağımız ile geleneksel lezzetlerimizi tanıtan pek çok etkinliğe imza attılar. 
 
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürüm Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu başta olmak üzere, değerli hocalarımı ve öğrencilerimi emeklerinden ötürü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler