Göbete & Kötebe Tarifi

Göbete & Kötebe Tarifi

Tatar Mutfağından Göbete Nasıl Yapılır? Göbete nedir? En iyi hamur işi tariflerinden Göbete yapmanın püf noktası nelerdir? En iyi börek tariflerinden "videolu Göbete tarifi"ni araştırdık ve orijinal tarifi...

 
Tatar Mutfağından Göbete Nasıl Yapılır? Göbete nedir? En iyi hamur işi tariflerinden Türk mutfağı yemek arşivinde Göbete yapmanın püf noktası nelerdir? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, En iyi börek tariflerinden "videolu Göbete & Kötebe tarifi"ni araştırdık ve orijinal tarifini sizlerle paylaşmak istedik...
 
 
Göbete hangi yöreye ait?
 
Göbete veya Köbete daha çok yılbaşında yapılan Kırım Tatar etli börek çeşididir. Yeni yıl bereketli olması için göbete'nin içini kat kat tavuk eti ve pirinçle doldurulur. Abhaz mutfağında benzer yemek gubatedir. 
 
En zengin yöresel mutfaklarımızdan "Eskişehir mutfağı"nda göbete yapılır.
 
Kötebe böreği nerenin?
 
Kırım Türklerinin Vazgeçilmez Tadıdır. Kıymalı yanı sıra patatesli ve peynirli harçlarla hazırlanan doyurucu bir hamur işi olan kötebe, kuşaklar boyu hazırlanan bir tarif.
 
Kötebe Yemeği Nedir? Göbete'nin Diğer İsimleri Nelerdir?
 
Kuşaklar boyunca hazırlanan, Hazar Deniz'ini aşıp İstanbul'a kadar uzanan "köbete" ve "göbete" adıyla da bilinen bir tarif "kötebe".
 
 "Göbete" böreği genellikle kıymalı yanı sıra patatesli ve peynirli harçlarla hazırlanan doyurucu bir hamur işi. Hamur işi ve et yemeden sofradan kalkmam diyorsanız bu tarif ağzınıza layık.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler