İsviçre'de Türk Mutfağı

İsviçre'de Türk Mutfağı

İsviçre'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bern Büyükelçiliği, Zürih Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsi..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak dünyada Türk mutfağı tanıtımlarında Türk mutfağı İsviçre'de tanıtıldı...
 
İsviçre'de, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından yola çıkılarak ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cenevre'de etkinlik düzenlendi.
 
Avrupa ülkelerinden İsviçre'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bern Büyükelçiliği, Zürih Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği ile Cenevre Başkonsolosluğu ortaklığıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Cenevre'de düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, KKTC Temsilcisi Gizem Alpman Celen, Türkiye'nin kurumları ile yabancı misyonlardan temsilciler ve diğer davetliler katıldı.
 
Başkonsolos Özkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkürlerini iletti.
 
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin geçen yıl başladığını hatırlatan Özkan, Türk mutfağının zenginliğine dikkati çekti. Özkan, etkinlik kapsamında Türkiye'nin tüm bölgelerinden yemeklerin tanıtıldığını da söyledi.
 
Konuşmanın ardından Şef Can Kayahan'ın hazırladığı Türk mutfağının farklı lezzetleri davetlilere ikram edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler