Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi

Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"

Bir ay boyunca atıksız yaşamla ilgili teorik bilgiler ve uygulama larla hem bilinçlenip hem de uygula malı olarak öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler ve proje danışmanı şef Esat..

 
Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık eğitimleri haberlerimizde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre; Atıksız Mutfak Atölyesi’nde 3’Üncü Dönem Başladı...
 
Esenler Belediyesi bünyesinde gerçekleşen “Atıksız Mutfak Atölyesi”nin 3. dönemi başladı. Mutfaktaki israfın önlenmesi ve bilinç oluşturulması amacıyla “Atıksız Hayat” projesi kapsamında düzenlenen atölyede şef Esat Özata yeni dönemin ilk dersinde geleceğin mutfak şefleri için yeni tarifleriyle öğrencilerle bir araya geldi.
 
Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"
Esenler Belediyesi’nin düzenlediği öncü projelerden olan ve atık yönetiminin evlerden başladığına dikkat çeken “Atıksız Mutfak Atölyesi” 3. dönemiyle Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde başladı. 
 
Yeni dönemin ilk dersinde; 
 
patlıcan kabuklarıyla yapılan cipsten, bayat ekmeklerden yapılan profiterole kadar birbirinden lezzetli tariflerle sürdürülebilir mutfağa dair pek çok bilgi paylaşıldı. 
 
Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"
Bir ay boyunca atıksız yaşamla ilgili teorik bilgiler ve uygulamalarla hem bilinçlenip hem de uygulamalı olarak öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler ve proje danışmanı şef Esat Özata yeni dönemle ilgili düşüncelerini aktardı.
 
Kelebek Etkisiyle Daha Çok Kişiye Ulaşıyoruz
 
Proje danışmanı şef Esat Özata 3. dönemin başlamasıyla ilgili şunları söyledi:
 
“Keyifli geçmesi insanlara yararlı olmasından ötürü biraz da kelebek etkisiyle de daha çok kişiye ulaşmaya başladık.  İnsanlar 3. dönemde de büyük bir ilgiyle katılım sağladı. Doğru satın almadan depolamaya kadar burada her şeyi öğrenmiş olup eğitimi bu şekilde tamamlıyorlar. 
 
Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"
Yemeğin olduğu her yer keyifli ama en önemlisi bunun sürdürülebilir olmasıdır. Gelen kursiyerlerimiz yemek yapmanın inceliklerinin yanı sıra sürdürülebilirlik bakımından da doğru bilgileri alarak hayatlarına entegre etmek için çalışmalarını sürdürüyorlar”
 
Pratik Bilgiler Öğrendik
 
Esenler’deki etkinlikleri sıklıkla takip ettiğini ifade eden Merve Oğuz, “Bu programı çok merak ediyordum ve hemen kayıt yaptırdım. Derslerimiz çok zevkli geçiyor. 
 
Şef Esat Özata'dan Atıksız Mutfak Eğitimi "Sıfır Atık"
19 yıllık ev hanımıyım. Burada mutfağımızdaki atıkları nasıl değerlendirmemiz gerektiğine dair pratik bilgiler öğrendim. Hem hafif hem de evimizde bulunan malzemelerle yapabileceğimiz tarifler öğrendim. Mesela patlıcan kabuğundan çok lezzetli bir cips yaptık. Artık kendim de yaparım” ifadelerini kullandı.
 
Atölyeye katılan kursiyerlerden Türkan Arabacı ise, “Belediyemizin etkinliklerini takip edip sık sık katılıyorum. Bu atölyeyle pek çok bilgi öğrendim. Mutfakta artık daha bilinçli bir şekilde yemek yapacağım” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler