"Gocamandan Toruna" Kitabı Tanıtıldı "Dr. Selma Atabey"

Mutfak bir kültürün en önemli aynalarından birisi olduğunu söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, "Kültürün çeşitliliğini, derinliğini biz ancak ayrı..

 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla'ya özgü 446 yemek tarifinin bulunduğu  'Gocamandan Toruna' isimli Muğla Yemekleri kitabının lansman töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleşti.
 
Mukaddes Yelin
 
'Gocamandan Toruna' kitabı tanıtım törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhur Uzun, Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, Gocamandan Toruna kitabının yazarı Selma Atabey, Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Ünlü Gastrolog Cüneyt Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Dr. Selma Atabey'den "Gocamandan Toruna" Kitabı Tanıtıldı
Tanıtım töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Muğla Yörük kenti, Yörüklerin merkezi. Muğla'mızda Yörük kültürünün hala yaşanmaya devam ettiğini yemekleriyle anlıyoruz. Bu yemeklerin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında da Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir çalışma başlatmış. 13 yıllık bir emek var. 13 yıllık emeğin sonucunda çok güzel bir çalışma yapıldı" dedi.
 
Mutfak bir kültürün en önemli aynasıdır
 
Mutfak bir kültürün en önemli aynalarından birisi olduğunu söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, "Kültürün çeşitliliğini, derinliğini biz ancak ayrıntılarda görebiliriz. Bu ayrıntılar en fazla mutfakta ortaya çıkıyor. Benzer tarzda projeler başka illerde yapılıyor. Muğla'mızın da bundan geri kalmaması beni mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle çıkarılmış bir kitap. Ümit ediyorum bu kitap gereğince ilgi görür. Muğla'mızın tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağından eminim" diye konuştu.
 
Dr. Selma Atabey'den "Gocamandan Toruna" Kitabı Tanıtıldı
Tanıtımda konuşan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları söyledi:
 
"Beşeri sermayesi üniversitemize ait değil, beşeri sermayesi Muğla'ya ait. Bütün katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum. Biraz uzun bir süreç geçirdik. Bunun çok değerli olduğuna inanıyorum. Muğla kıyıları olan turizm şehri ama aynı zamanda Muğla yüzde 50 hem gelir olarak, hem nüfus olarak tarım ve hayvancılık kenti. Biz üçüncü ayak olarak Muğla'yı kültür kenti de olarak geleceğe taşımamız lazım." 
 
Konuşmaların ardından 'Gocamandan Toruna' kitabının yazarı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanı Dr. Selma Atabey, kitabın tanıtımını içeren slaytı dinleyiciler ile paylaştı. Slayt bitiminde Muğla'nın yöresel yemeklerinin tadımı yapıldı.
 
Dr. Selma Atabey'den "Gocamandan Toruna" Kitabı Tanıtıldı
13 yılda hazırlandı
 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Gocamandan Toruna' isimli kitap 13 yıl süren çalışmaların ardından tamamlandı. Muğla'nın tüm köyleri tek tek ziyaret edilerek oluşturulan Muğla'ya özgü 446 yemek tarifinin bulunduğu kitap Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Kitapta her bir yemek tarifi videosuna sayfadaki barkodla ulaşılabilme özelliği de yer alıyor.
 
Dr. Selma Atabey'den "Gocamandan Toruna" Kitabı Tanıtıldı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler