Seferberlik Çöreği Nedir?

Aylarca Bayatlamayan Seferberlik Çöreği nedir? Seferberlik Çöreği Nasıl Yapılır? En eski çörek tariflerinden Seferberlik Çöreğinde hangi malzemelere kullanılır? Tarihi çöreğin özellikleri nelerdir?

 
Kurtuluş Savaşı'nın Formülü Seferberlik Çöreği....
 
Aylarca Bayatlamayan Seferberlik Çöreği nedir? Seferberlik Çöreği Nasıl Yapılır? En eski çörek tariflerinden Seferberlik Çöreğinde hangi malzemelere kullanılır? Seferberlik Çöreğinin özellikleri nelerdir?
 
Seferberlik Çöreği ilk olarak ne zaman yapıldı? Seferberlik Çöreğinin hikayesi nedir? Seferberlik Çöreği ilk nerede yapıldı? Seferberlik Çöreğinin yapılma amacı nedir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık....
 
Gastronomi değerinin yanı sıra; ortaya çıkışının manevi olarak da bölge için büyük önem arz ettiği ‘seferberlik çöreği’ ilk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na katılan askerlere; 
 
besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlayabilmek amacıyla Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi’nde yaşayan kadınlar tarafından üretildi. Yöre halkının bir araya gelerek topladığı; 
 
un, yoğurt, zeytinyağı, şeker ve tarhana mayasıyla hazırladığı çörek, yuvarlak şekil verilerek yıkanmış susama bulanıp, odun ateşinde pişirildikten sonra serin bir yerde kurutularak 2-3 ay bozulmadan saklanabilecek hale getirilmiş. Böylece o dönemde cephede savaşan askerlere, uzun süre bozulmadan dayanabilecek doyurucu ve besleyici gıda sağlanmış.
 
Coğrafi İşaret Sayısı 16’Ya Çıktı
 
Toplam 16 coğrafi işaretinin 12’si gıda ürünü olan Balıkesir’in; 
 
Edremit, Burhaniye ve Ayvalık zeytinyağları, Edremit yeşil çizik zeytini, Balıkesir höşmerim tatlısı, Balıkesir kuzu eti, Manyas kelle peyniri, İvrindi kelle peyniri, Susurluk ayranı, Susurluk tostu, Kapıdağ mor soğanı, Savaştepe Sarıbeyler seferberlik çöreği, Balıkesir pullusu, Gönen iğne oyası, Yağcıbedir halısı ile Marmara mermeri ürünlerinde coğrafi işaret bulunuyor.
 
Yeni Başvurular Tamamlandı
 
Kurtuluş Savaşı'nın Formülü Seferberlik Çöreği....
Bunlara her geçen gün bir yenisini ekleme gayretiyle çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Bükdere küflü deri katık peyniri, Manda kaymağı, Balıkesir kaymaklısı ve Balya tereyağı için de işlemlerini tamamladı. Türk Patent ve Marka Kurumu'na, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurusunu gerçekleştirilen ürünler de en kısa zamanda coğrafi işaret ile tescillenecek.
 
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 3 gıda ürünün daha coğrafi işaret başvurusunu yapmak için hazırlıklarını başlattı. Bu çalışmada; ünü tüm ülkeye yayılan ‘Susurluk kokoreci’, şehre özgü ürün ve tariflerin yer aldığı 30 çeşidiyle görkemli bir tanıtım gerçekleştirilen ‘Balıkesir kahvaltısı’ ile eşsiz lezzetiyle ‘Havran inciri’ için de başvuru hazırlıkları yürütülüyor.
 
İşte Seferberlik Çöreğinin Videolu Tarifini Arayanlar İçin Orijinal Tarif Ve Tam Ölçüler İle Gerçek Tarifi....
 
En Eski Hamur İşi Tariflerinden Olan Seferberlik Çöreği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   4 Bardak Un
*   Yarım Paket Maya
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Toz Şeker
*   1.5 Bardak Su
*   5 Kaşık Susam
*   Yarım Bardak Su
 
Seferberlik Çöreğinin Martı Mutfak Kaynağından "Seferberlik Çöreğinin Videolu Yapılış Tarifi İşte Burada"
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler