Engelsiz ve Glütensiz Kafe

Engelsiz ve Glütensiz Kafe

Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’ndeki Ali Bozdoğan Bulvarı üzerinde kurulan “Engelsiz ve Glütensiz Kafe” kapılarını açtı. Çölyak hastalarının glüten duyarlılığının dikkate alınarak üretile

 
SEYHAN Belediyesi, kentte çölyak hastalarının içeriğinde glüten kullanılmadan üretilmiş gıdalara ulaşması amacıyla “Engelsiz ve Glütensiz Kafe” açtı. Kafede glüten içermeyen pizza, hamburger, makarna, simit, ekmek, grissini, cheesecake, kurabiye gibi birçok ürün satışa sunuluyor.
 
Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’ndeki Ali Bozdoğan Bulvarı üzerinde kurulan “Engelsiz ve Glütensiz Kafe” kapılarını açtı. Çölyak hastalarının glüten duyarlılığının dikkate alınarak üretilen gıdaların sağlandığı kafede aynı zamanda down sendromlu çocukların da rahatça sosyalleşebileceği alanlar bulunuyor. 
 
Kafede glüten içermeyen pizza, hamburger, makarna, simit, ekmek, grissini, cheesecake, kurabiye satışa sunuluyor. 
 
Oldukça ilgi gören kafenin açılışını yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Talep umduğumuzun çok üzerinde. Çölyak hastalarının bağışıklık sisteminde gerçekten ihtiyaçlarını giderebilecek, onların hasret kalmayacakları bir ürün çeşitliliğini sunuyoruz. Adana’ya hayırlı olsun” dedi.
 
‘DEĞER VERİLDİĞİMİZİ, UNUTULMADIĞIMIZI İFADE EDİYOR’
 
Açılışa katılan Adana Çölyak Derneği Başkanı Safiye Şumnu ise “Bu kafe, değer verildiğimizi, unutulmadığımızı ifade ediyor. Ayın zamanda burası sosyal belediyecilik anlayışının da bir örneğidir. 
 
Emeği geçen herkese çok teşekkürler” ifadelerini kullandı. Glütensiz ürünlerin marketlerde fiyatlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Şumnu, “Burada ekonomik anlamda da rahatız. Yani piyasadaki normal ürünlerle eşdeğer bir fiyatlandırma var” diye konuştu.
 
Kafeye gelen çölyak hastası Sura Güllü ise, “Bu gibi yerlerin açılması gayet iyi bir şey. Umarım bir gün ben de açabilirim. Benim öyle bir hayalim var. Belediyemize de çok teşekkür ederim. Çok iyi oldu. Elimizin altında olması, çok şeyin olması, hemen ulaşabileceğimiz şekilde olması gayet iyi” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler