Reflü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedbir Alınır?

Reflü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedbir Alınır?

Gastroözofageal reflü hastalığı (gerd), daha yaygın olarak bilinen adıyla reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması durumudur. Normal şartlarda, yemek borusu ve mide ara..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Reflü Nedir? Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflü İçin Nasıl Tedbir Alınır? konularının detaylarını bağışıklık sistemi Haberlerimiz için araştırdık... 
 
Reflü Nedir? Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflü İçin Nasıl Tedbir Alınır?
 
Reflü Nedir?
 
Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), daha yaygın olarak bilinen adıyla reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması durumudur. Normal şartlarda, yemek borusu ve mide arasında bir kapakçık vardır ve bu kapakçık sadece yemek geçişi sırasında açılır. Reflü hastalığında bu kapakçık düzgün çalışmaz, bu da mide asidinin yemek borusuna kaçmasına yol açar.
 
Reflü BelirtileriNelerdir?
 
* Göğüs ağrısı
* Yutma güçlüğü
* Mide yanması
* Ekşi ya da acı tat
* Boğaz ağrısı, öksürük
* Ses kısıklığı
* Uykusuzluk veya uyku bozuklukları
 
Reflü İçin Nasıl Tedbir Alınır?
 
Diyet Değişiklikleri: 
Asidik, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmak, reflü belirtilerini hafifletebilir. Aynı şekilde, kafein, alkollü içecekler ve çikolata da tetikleyici olabilir.
 
Yemek Boyutu ve Zamanlaması: 
Küçük porsiyonlar halinde yemek ve yemekten sonra hemen yatmamak genellikle faydalıdır.
 
Kilo Kontrolü: 
Fazla kilolar, mide üzerinde ekstra baskı oluşturarak reflüyü tetikleyebilir.
 
Yatış Pozisyonu: 
Yatağın başını yükseltmek, yer çekiminin mide asidinin yemek borusuna kaçmasını zorlaştırmasına yardımcı olabilir.
 
Sigara ve Alkol: 
Sigara ve alkol, yemek borusu kapakçığının düzgün çalışmamasına neden olabilir, bu yüzden kaçınılmalıdır.
 
İlaçlar: 
Antasidler gibi reçete dışı ilaçlar, belirtileri hafifletebilir. Daha ciddi durumlar için doktor, proton pompa inhibitörleri (PPI) veya H2 reseptör blokerleri gibi reçete ilaçlar önerebilir.
 
Doktor Görüşmesi: 
Eğer reflü belirtileriniz düzelmiyorsa veya daha ciddi bir durumu işaret ediyorsa, bir gastroenterolog ile görüşmek önemlidir.
 
Bu bilgiler, genel bir rehber niteliğindedir ve profesyonel tıbbi tavsiye yerine geçmez. Eğer reflü belirtileri yaşıyorsanız, kesin bir teşhis ve tedavi planı için bir sağlık uzmanına danışmanız gerekmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler