Kahramanmaraş’ın Yöresel Ürünleri Coğrafi İşaret Alacak

Kahramanmaraş’ın Yöresel Ürünleri Coğrafi İşaret Alacak

Kahramanmaraş'ın meşhur tarhanası, uzun bir sürecin ardından coğrafi işaret tescilini almaya hak kazandı. Geleneksel yöntemlerle gastronomi haritasında üretilen ve

 
Kahramanmaraş’ın Yöresel Ürünleri Coğrafi İşaret Alacak...
 
Kahramanmaraş, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle olduğu kadar kendine özgü lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Son dönemde, şehrin eşsiz ürünleri arasında yer alan Kahramanmaraş Tarhanası, Çağlayancerit Cevizi, Maraş Biberi gibi gıda ürünleri coğrafi işaret tescili alarak adlarını Türkiye geneline duyurmaya hazırlanıyor.
 
Kahramanmaraş’ın Yöresel Ürünleri Coğrafi İşaret Alacak
Kahramanmaraş'ın meşhur tarhanası, uzun bir sürecin ardından coğrafi işaret tescilini almaya hak kazandı. Geleneksel yöntemlerle gastronomi haritasında üretilen ve bölgenin iklim ve toprak özelliklerinden aldığı lezzeti taşıyan Maraş Tarhanası, şimdi Türkiye'nin dört bir yanındaki sofralarda yer alacak.
 
Kahramanmaraş’ın Yöresel Ürünleri Coğrafi İşaret Alacak
Kahramanmaraşlı vatandaşlar, Yöresel mutfaklarımızda şehrin eşsiz ürünlerine sahip çıkarak geleneksel lezzetleri yaşatmanın önemini vurguluyor. Coğrafi işaret tescili, bu ürünlerin kalitesini ve özgünlüğünü koruma altına alarak hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de kültürel mirası gelecek nesillere taşıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler