Dünyayı Doyurup Birbirinizi Yemeyin...

Sevda ŞİŞİK
Yazar:Sevda ŞİŞİK
Bu yazı

Dünyayı Doyurup Birbirinizi Yemeyin...
Sert bir başlık oldu farkındayım. Maalesef  bunun sebebi de muhatabı da sizlersiniz. Üzülerek söylemeliyim ki birlik beraberlik ruhunu yitirmiş bencil egoları yüksek amacından sapmış bir toplum ile karşı karşıyayız. Bu gidişata dur demek gerekmez mi? Ziyan olan emek değil mi?
 
Peki Ya Amaç Ne?
• Yıl 365 gün... Fakat nasıl oluyorsa aynı güne ayrı şehirlerde üç ayrı organizasyon üç ayrı yarışma. Neden bu tüketme bitirme çabası. Aynı yerde aynı anda olamayacağımıza göre neyin telaşı neyin plansızlığı içine itiliyoruz. Ya sebep A derneği B derneğinin başkanı ile "tamamen kişisel" sektörel olmayan meseleler yüzünden görüşmüyor dolayısıyla o yarışma devre dışı B derneği C derneğinin yaptığı organizasyonu sosyal medya üzerinden kötülemek için elinden geleni yapıyor. 
 
Adı kasap sevdiği postu yerden yere çalıyor oluyor, C derneği D derneğine dostuz diyor en ufak bir yanlışlıkta yanlış anlaşılmada yanak yanağa fotoğraf çektiren insanlar anında düşman oluyor, E ise hiçbiri onlar da yarışma bekleyen mesleğini iyi bir yerlere taşıma arzusuyla yanıp tutuşan gençlik ufku açık insanlar.
 
• Öyleyse bir soru hasıl oluyor burada kime yazık size mi bize mi onlara mı emeğe mi size güvenen gençlere mi destek veren belediyelere mi ?
 
Şaşkınım birbirinin kusurlarını aramak yerine kusur kapamak varken sorun olmak yerine çözüm olmak varken nelerin derdine düştük böyle.
 
Profesyonel olduğunu iddia eden insanlar sektörü bir adım öteye taşıyacak bu etkinliklerde tecrübeleriyle yeni gelenlere yardımcı olmak yerine geçip karşılarına izlemeyi tercih eder olmuşlar. Ne olursa olsun sevdiğimiz gönül verdiğimiz iş aynı. Herkesin birlik beraberlik içinde keyifle yaptığı organizasyonlara yarışmalara hasret kalmak üzereyiz. 
 
Güçlerin birleşmesi gerekirken tecrübeyi güç olarak görenler az boy vermek isteyenlerin önüne neden geçer ki? Herkesin son zamanlarda çok merak ettiği bir soruya da burada cevap vermek gerekliliği doğuyor. Usta kime denir? Usta öğretene öğretmekten korkmayana denir. Ve herkes bildiğinin ustasıdır. Herkes bir gün aşçı pastacı olur da insan olmayı öğrenmek gerek. Herkes bir gün her şeyi bilir de en çok haddini bilmek gerek.
 
• Aklımda sadece bir tek soru var Dünyayı doyuranlar neden birbirini yiyor?
• Ben çocuğuma güzel temiz bir meslek bırakmak isterken bu yaşananları ona nasıl anlatırım?
• Toparlanın artık astlar üstler yerini bilsin biz çırak olmaya zaten razıyız...
• Bütün beyaz önlüklülere selam olsun...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray MutfağıTürk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.