Bayan Aşcılarımız Neden Yurt Dışına Çıkamıyorlar?

Adil AYDIN
Yazar:Adil AYDIN
Bu yazı

Bayan Aşcılarımız Neden Yurt Dışına Çıkamıyorlar?
 
Kadını, kadın yapan özgürlükçü kişiliğidir aslında. Baştan aşağı özgürlüğü temsil ederler. Her kadının içinde, yüreğinde Ben özgürüm diye bağıran bir ses vardır.
 
Kimisi bu sesi dışarıya yansıtır kimisi içerisinde bastırır. 
 
Her zaman 1-0 yenik durumdadırlar. Hayatta Ama nasıl bir özgürlük bu bahsettiğimiz baştan savma bir özgürlük değil elbette. Hayat için özgürlük. Kadınların ekonomik özgürlüğü denilir.
 
Bu özgürlük kazanılırsa kadın artık özgür sayılır. Aslında o özgürlüğü yakaladığı zaman gerçekten özgür olabiliyorlar mı? Yoksa bu bir palavradan ibaret midir bilinmez. Kadınların özgürlüğü sürekli olarak kısırlaştırılır. 
 
Biri çıkar Kadınsın otur oturduğun yerde çalışmak senin neyine der...
 
Biri çıkar Yemek getir der Öbürü çıkar yemek yapacaksan evinde yap der tamam doğru onlarda olacak elbette... Ama yurt dışına çıkmasını yurt dışındaki büyük restoranlarda ve büyük otel mutfaklarında görev almasına engel olmayın destek olun...
 
Tek başına göndermek istemiyorsanız mutlaka bi yolunu bulursunuz...
 
Oysa benim bildiğim tanıdığım Türkiye 'nın büyük restaoranlarda büyük otellerde mutfak şefliği yapan aşçılık yapan o kadar çok kadın var ki.
 
Özellikle de genç kızlarımız turizm aşçılık okulunu bitirmiş aşçılığa gönül vermiş yurt dışında büyük restoran veya hotel mutfağında görev alma hayali var.
 
Ama her zaman engel olunmuş neden yurt dışına çıkmasınlar? neden engelleniyorlar anlamış değilim elbetteki gideceği ülkeyi çalışacağı restaurantı veya oteli iyi analiz etmesi vede araştırması gerekiyor.
 
Bunları düzenli bir şekilde analiz eder ve araştırırsa neden yurt dışında restoran veya otel mutfaklarında görev almasınlar ki? neden engelleniyor anlam veremiyorum ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray MutfağıTürk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.