İftarda Hangi Yiyecekler Tercih Edilmeli?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

İftarda Hangi Yiyecekler Tercih Edilmeli...
 
Mübarek ramazan ayında İftarda Hafif Yiyecekler Yenmeli, Mutlaka Sahur Yapılmalı...
 
"Ben genellikle danışanlarıma kahvaltı tarzını tercih etmelerini istiyorum çünkü hem tok tutar, hem de günü daha rahat geçirmelerini sağlar. 
 
Özellikle sahurda tatlı yememelerini ikaz ediyorum çünkü tatlı yenildiği zaman gün içinde sıcakların da etkisiyle çok fazla su ihtiyacı olabiliyor. Sahurda mesela yumurta tercih edilebilir. 
 
Yumurtanın yanında peyniriniz olabilir domates salatalık yeşilliğiniz yanında biraz zeytin olabilir ve tam buğday ekmeği olduğu zaman sağlıklı bir menü olmuş oluyor."
 
Uzun süren oruçlu bir günün ardından sıra nefis yiyeceklerle donatılan iftar sofralarına geliyor. Peki Ramazanı sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftarda nasıl beslenmeli?
 
 
İftarımıza hurmayla başlayalım çünkü vücudun amino asite ihtiyacı var, hem de şeker ihtiyacını karşılamış olacağız. Ve hemen arkasından su ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. 
 
İki bardak su içiyoruz hemen arkasından bir kase çorbamızı içiyoruz ve çorbamızı içtikten sonra namazımızı kılalım bi 10 dakika ara verelim ki burada midemize çok fazla yüklenmiş olmayalım diye. Ana yemeğe geçiyoruz. 
 
İsterseniz salatayla devam edebilirsiniz bir anda yüklenmeyelim diye daha sonrasında bir gün et yemeği bir gün sebze yemeği tüketebilirsiniz.
 
İftarda yediklerimiz kadar, onları vücudumuza nasıl aldığımız da çok önemli;
 
Yemeklerimizi çok dikkatli bir şekilde yememiz lazım ağızda çok iyi bir şekilde çiğnememiz lazım her lokmamızı en azından çiğnersek hem kendimizi daha iyi hissederiz hem sindirim açısından da sıkıntı yaşamayız ve daha sağlıklı olabiliriz.
 
Ramazan ayı boyunca dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de bol sıvı tüketimi.
 
Sizler için 4 çeşit çorba yaptım bol vitamin bağışıklık sistemi göçlendirir ve kilo verdirir iftarda muhakkak deneyiniz...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Bir Tavsiyemiz Diğer Seçeneklerden Olan İftar Ve Sahur Menülerinden ;
 
En Pratik Sahur Menüsü Tarifleri... Tok Tutan Sahur Menüleri Nelerdir? , En Sağlıklı Sahur Menüleri Nelerdir? İşte En Pratik Ve Tok Tutan Sahur Menüsü Tarifleri, Nefis Yemek Çeşitleri İle En Lezzetli En Hafif İftar Menüsü haberlerimizi'de  Linkleri Tıklayarak İnceleyebilirsiniz...

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.