Herşey Dahilin Getirdikleri

Ramazan KIR
Yazar:Ramazan KIR
Bu yazı

Herşey Dahilin Getirdikleri

Her şey dahil bize getirdiklerinden bahsetmek istiyorum. Ben 27 yıldır aşçılk yapmaktayım bunun 13 yılını da Executive chef Olarak çalışmaktayım. Eskiden yeni bir otel yapıldımı en az 3 sene hizmet kalitesini düşürmez daha doğrusu yeni bir otel açılana kadar. 

Herkes o otelden bahseder hem otel için hemde orada çalışanlar için gurur kaynağı olurdu. inanın biz gece Antalya Gezerken polislere çalıştığımız oteli şöyledimi kimlik bile sormazdı. Ama şimdi Antalya ne halde durum ortada Turizmde hızlı gelişmenin bedelini kalitesiz personel ve ucuz otellerle ödüyoruz. 

Ama hiç kimse bu konuda yorum Yapmak istemiyor ama konuştumu 3 yılda yetişen ahçı başılar 3 yılda kola açarak yetişen F&B müdürleri 5 yılda yetişen Genel müdürler Tabiki bu genç yetişen yönetim kadrosu her zaman Patronlara daha büyük vaadler vererek daha Büyük karlar yapacağız diye her gittiği otellerde kendi kadrosunu getireceğiz diye değişen otel kadroları ve tabiki Değişen genel müdürlerin haddi hesabı yok. 

Sorarsan herkez haklı herkez bu işi iyi biliyor. Yapılan oteller 2 sene İçinde yeniden restarasyon tamir bakım Hızlı kadro değişimi işverenleride zor durumda bırakıyor her sene oteller Binlerce euro Bakım ve tamir parası ödüyor hem iyi hizmet alamıyor hem oteli eskiyor hem otelini daha ucuza Satıyor. Peki bu işten kim karlı çıkıyor? tabiki tatil yapan misafirler.

ÇÖZÜM

Doğru yönetici seçimi Hiçbir otelde çalışan personel doğru iyi yöneticisine karşı gelmez her zaman iyi takım oluşturur. Peki yöneticiyi denetleyenlerin bu işi iyi bilmeleri gerekmektedir. Yoksa yapılan işler profesynelce olmuyor. Sadece çalışan yöneticinin ego sunu tatmin etmektedir veya eğtim amaçlı işyerlerini kullanmaktadır.

Herşey dahil sistemde F&B Sisteminin Yiyecek ve İçecek yöneticilerinin ayrılması ama beraber çalışması lazım.

Yani Executive cheflerin en üst kademe olarak yiyecek müdürü olarak görev alması lazım (tabiki iyi ofis bilgisi ve cost bilgisinin iyi olması lazım). Bu durum chef ler için iyi bir hedef olarak çıkar 3 yılda yetişen garson f&b müdürlerinden Daha iyi yönetir ve kendi sorumluğunu kabul eder.

İçecek bölümüne de iyi yetişen metrotel arkadaşlar da kendi bölümlerinde içecek müdürü onlar içinde hedef olmalı. Aynı yiyecek müdürleri gibi bilgisayar ofis çalışması ve cost deneyiminde yetişmesi lazım. 

Tabiki bu benim gözlemim. Bence yeni yetişen genç arkadaşların hedefleri bunlar olmalı ki ona göre kendilerini geliştirmeliler. Çünkü eskiden yetişen garsonlar bir aşcının bilgisinin yarısı kadar bigi sahibiydi hatta her gün Miting lerde metroteller gorsonları menü de buluna yemeklerin yapılışını sorardı ve onlarda bilirlerdi. 

Çünkü onlar her şeyi öğrenir ve ondan sonra garson olurlardı şimdi o zamam yetişen arkadaşlar genel müdür Oldu ve her şeyi bilerek yetiştiler. Ama şimdi arkadaşlar alınmasın ama öz eleştiri yaparsak inanın öyle. Kendi kendimize propaganda yapmayalım buz dağının altındaki sorunlar bunlardır.

Bu konuda görüşlerimi paylaşmaya bilir hatta kim lan bu yazıyı yazan diye bilirsiniz!

SAYGILARIMLA

Ramazan KIR







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.