Reyting Yapmak Zorundalar!

Seyfi Ali ERŞAHİN
Yazar:Seyfi Ali ERŞAHİN
Bu yazı

Bir Tv Programı Üzerine Açıklama...
 
Değerli meslektaşlarım, ustalarım, şeflerim, genç ögrenciler ve ev hanımları hepimizin şu tam kapanma dönemi içinde yaptığımız bir şey var oda evde oturup.tv seyretmek. 
 
Yalnız biz tv seyrederken tv kanallarıda en iyi programı yapmak için birbirleriyle adeta yarış ederek ortaya çok tüketebileceğimiz (mecazi anlamda seyredebileceğimiz) kaliteli programlar yapmak icin bayağı çaba sarfediyorlar.
 
Bu programlar diziler eğlence programları, müzikler, sinama ve yemek yarışmaları gibi ama her biri için bekli bütçe ayırıp belli bir seyirci kitlesi toplayıp Reyting yapmak zorundalar, aksi takdirde program reyting yapmayınca programdan çekmek zorunda kalıyorlar.
 
Şimdi bu olayların birde tüketici yonu varki yani biz seyirciler, hangi tür programı yaparlarsa yapsınlar bizleri yani seyredenleri birer insan yerine koyup tıpķı yaptıkları programları pazarda satılan birer kaliteli mal gibi görüp bunların birer alıcıları olacağı ve bu alıcıların bu sunulan programların kaliteli olması gerektiği aksi takdirde bir daha almayacaklarını bilmeleri gerektiğini bunun icin sürekli ciddi  disiplinli devamlılığı olan güzel seyler üretmeleri gerektiğini  bilmeleri lazım. 
 
Aksi takdirde bir kez güvenlerini kaybettimi bir daha. programı yapanlara veya onun partnerlerine zapting yapmazlar. Bunun sorumlusunu bilen moderatörler gerekeni mutlaka yaparlar
 
Gelelim esas konuya Fox tv'de Zuhal topal  sofrada programı var...
 
Her hafta ülkemizin değişik yerlerinden kayınvalide ve gelinleri gelip yarışıyorlar ve biz, siz, onlar herkes seyrediyor. Modern toplumlarda tüketiciyi korurlar, onlara uygun olmayan yayınlar o kurumların tayin ettigi kurullarca denetlenir. Bizde maalesef daha henüz  bilinçli tüketici yok. denetlemede  henüz tam olarak yapılmamaktadır. 
 
Şimdi bu programa katılanlar hem programın etiğine uygun olmayan davranışlar yapıyorlar hemde konuyu çığırından çıkarıp reyting uğruna olumsuz hareketler yapıyor.
 
yapılması gereken Yayının moderatör Zuhal topalın bu tür uygunsuz hareketler eden kişi veya kişileri program konsepti gereği diskalifiye etmesi gerekir yada programı iptal etmesi veya programı yayından kaldırması gerekir. 
 
Diğer taraftan RTÜK  (Radyo televizyon üst kurulu) bu tür programların denetimini yapıp gerek gördügünde  programı yayından kaldırması gerekmektedir. veya bizim kültürümüze örfümüze uygun olmadigini belirtip  cezai islem uygulanmasını saklamaktır.
 
Bu tür bir uygulamanın yapılması hem seyirciye  hemde yasalarımıza saygıdandır...
 
Saygılarımla...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.