Yeni Trend "Cheflik Belgeleri" Ne Kadar Doğrudur?

Arap USTA
Yazar:Arap USTA
Bu yazı

Yeni Trend "Cheflik Belgeleri" Ne Kadar Doğrudur?
 
Üzerinde aşçı üniforması giymiş göğsüne gururla excuvite chef yazmış birde derneğe yönetici veya üye olmuş ver Allahım ver, para karşılığı gastronomi aşçılık belgesi satıyor.
 
Para karşılığı yahu mesleği bilmeyen çıraklık görmemiş ustalık bilmeyen bir insanı chef yapıp çıkıyorsunuz. Birincisi o belge türkiyede geçmez, ikincisi örğün eğtim yani uzaktan internet kanalıyla eğtim almış. 
 
Zaten usta olan birine üniversitenin gastronomi ve aşçılık alanında açmış olduğu bir kurstur. Bu yurt dışında bir nevi gastronomi alanında referans olarak görülmektedir.
 
Fakat bu meslek ki alanlardan en az birine hakimiyeti olması gerek. Zira belge yemek yapmaz, pasta tatlı yapmaz, sadece işe gireceğiniz yere karşı bir referans teşkil eder. 
 
Yoksa adam seni sokar mutfağa, buyur yap der. Sonuç bilmiyorsan zaten işe giremezsin, birde rezil olur kala kalırsın. Bunu lütfen bilinçli yapın. Zira aşçılık kurumlarından bazı dernekler beni yanlış anlamasın dernek başkanı yöneticileri bu konuyu yapanlardır. Sözüm kendi dernek sayfalarında boy boy ilan veriliyor ve bizim haberimiz yok diyorlar. 
 
Buna kim inanır kadir inanır...
 
Çıkar uğruna bu milleti aptal yerine koymayın! Sizler dernek kurmuş beyaz üniformalıları temsil ve onların hakkını savunmak amaçlı varsınız, yoksa milleti soymak amaçlımı varsınız? Yıllarını bu mesleğe vermiş gerçek anlamda ustalara saygısızlık ediyorsunuz. 
 
Yeni trend "cheflik belgeleri" başladı...
 
İnanın trajedi komik bir şekilde izliyorum sanal alemde. Birisi kalksada o execuvite cheflik belgesini paylaşsa diye dört gözle bekliyorum kaça aldığını ve nerenin chefi olduğunu soracağım.
 
Yanlış anlamayın yemek konusunda bir şey sorarsam namert olayım. Zaten meslektaşlarımız zor günlerden geçerken birde bu şekilde bazı dernekler aşçılık camiasında bulunan arkadaş ve kardeşlerimize destek olacağına parayla chef yapma derdine düşmüşler.
 
Ben lafımı ortaya koydum düşüncemi paylaştım kim üstüne alınır, oda onların bileceği konu sevgilerimle.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.