Üniformaya Yakışan "Adab"

Mustafa POLAT
Yazar:Mustafa POLAT
Bu yazı

Üniformaya Yakışan "Adab..."
 
Meslek hayatımda kimselere farklı gözle bakmadım. Michelin yıldızlı bir restoran ta chef ne ise varoşların arka sokaklarında dürüm saran kebapçı ‘da da benim gözümde aynıdır.. 
 
Ben liyakat ‘a, başarıya ve sadakat ’a bakarım. Meslektaşlarımın başarısı ile övünür başarısızlığına üzülürüm. 
 
Egoları yüksek bir şef olamam, geldiğim coğrafyada bunlara yer yoktu çünkü. 
 
Ustalarımdan aldığım terbiye de bu idi. Asla bir Şefin yada mutfakta alın teri döken bir emekçinin başarısız olmasını istemem. Ben merkezli bir yaşamın en çok karşısında duran insanlardan birisiyim.
 
Birilerinin işi görülsün diye, yada bir yerlere gelmek için kimseleri merdiven olarak kullanmam. kibir ve istememezlik meslek ahlakında sevmediğim olgulardır. 
 
Beyaz üniformaya yakışır bir adapla mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz...
 
Bozuk düzenin hak yiyici haramilerine asla boyun eğmedim eğmeyeceğim de. Sizler bizlerin alın terini çalmaya devam edin. 
 
Sizlere yaranmak için bu düzene göz yumanlar ve sizler asla o sömürdüğünüz alın terimizi yiyemeyeceksiniz.
 
DOSTLUKLA...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.