Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu

Gökhan TUFAN
Yazar:Gökhan TUFAN
Bu yazı

Türkiye olarak, Taşpakon vesilesi ile uluslararası bir Dünya örgütlenmesine önderlik ve liderlik etmenin gururunu yaşıyoruz Elhamdülillah.
 
2017 yılı içinde 18 İslam ülkesinin aşçılık ve gastronomi mesleki sivil toplum örgütleri olarak Türkiye'de bir araya gelerek kuruluşunu başlattığımız "Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu" WICS, hamd olsun resmi kuruluş işlemlerini tamamlamış olup 22 üye ülkeyi içinde barındırmaktadır. WICS'in merkezi Azerbaycan-Bakü olarak, platform tüm Dünya genelinde faaliyet gösterecektir.
 
WICS tüm Dünya'da İslam Mutfak Kültürünü layığı ile temsil edecek ve müslüman aşçılar arasında birlik beraberlik çerçevesinde bir köprü vazifesi görecektir inşaAllah. Amacımız İslam ülkelerinde gastronominin kalkınması sağlamak ve aşçılık mesleğini icra eden kişilerin niteliklerini arttırarak onların uluslararası alanda söz sahibi olmalarına vesile olabilmektir.
 
Halen birçok İslam ülkesinde aşçılık mesleği üzerine faaliyet gösteren bir dernek bulunmamaktadır. Bu ülkelerin tahmini sayısı 30 civarındadır. Bu sebeple o ülkellerin aşçıları kendilerini geliştirememekte ve küresel olarak mesleğin değişimine entegre olamamaktadırlar.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIAyrıca networkleride yeteri düzeyde olmayıp hali hazırda çok popüler olan mesleğimiz ile ilgili olması gerektiği yerde değillerdir. İşte bu eksikliği gidermek için WICS aşçılık mesleği üzerine derneği olmayan ülkelerde yeni derneklerin kuruluşuna vesile olacak ve o ülkelerdeki aşçıların bir araya gelmesini sağlayarak kendi yöresel mutfaklarını geliştirmelerini ve buna müteakip dünyaya açılmalarına rehberlik edecektir.
 
Hepimizin bildiği üzere global manada İslamafobi akımı ile müslümanlar üzerinde yanlış ve kabul edilemez algılar oluşturulmakta ve bir hoşgörü, adalet sembolü olan İslam Dini şiddeti savunan bir din olarak lanse edilmeye calışılmaktadır. İşte bu noktada WICS üyesi şefler beyaz ceketleri ve gastronominin birleştirici gücü ile İslamafobi karşısında duracak ve yemek dili ile dünyaya barış mesajları verecektir.
 
WICS sadece yarışma ve festival düzenleyen bir kuruluş olmayacaktır. Bunların yanında akademik ve bilimsel seviyede küresel çapta kurumsal projeler ve helal gıda ile ilgili çalışmalar yanında ayrıca sosyal sorumluluk ve hayır işleri ile de boy gösterecektir.
 
WICS'in inşaAllah İslam Alemine ve tüm Dünya aşçılık mesleki camiasına hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden dua ile niyaz ederim.
Selametle...
 
Gökhan Tufan
Taşpakon Genel Başkanı 
WICS Başkanı






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.