• Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

    Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

  • Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

    Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

  • Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

    Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

  • Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

    Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

Balıkesir Üniversitesinin Gastro nomi ve Mutfak Sanatları Bölü münde okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfakları..

Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor
Balıkesir Üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfaklarını aratmayan okulda uygulama yapıp teorik dersler alarak yetiştiriliyor BAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr.
 
Balıkesir Üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfaklarını aratmayan okulda uygulama yapıp teorik dersler alarak yetiştiriliyor. BAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt: 
"Bundan sonra Türkiye'nin master şefleri, restoran şefleri, yiyecek içecek müdürleri, gastronomi uzmanları, gurmeler bu okulda yetişecekler, yetişmeye devam ediyorlar"
 
Balıkesir Üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfaklarını aratmayan okulda uygulama yapıp teorik dersler alarak yetiştiriliyor
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI
BAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt: 
"Bundan sonra Türkiye'nin master şefleri, restoran şefleri, yiyecek içecek müdürleri, gastronomi uzmanları, gurmeler bu okulda yetişecekler, yetişmeye devam ediyorlar". 
İLKAN TOPRAK - Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesinin gastronomi programında okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfaklarını aratmayan okulda gördükleri uygulamalı derslerle geleceğin gurmeleri, master şefleri olma yolunda ilk adımlarını atıyor.
 
Üniversite sınavlarında tıp ya da hukuk fakültelerine yerleşebilecek puanlar almalarına rağmen BAÜN Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü tercih eden öğrenciler, kariyer planlamaları doğrultusunda ilerliyor. Bölüm binasında uygulamalı eğitim verilen mutfak ise beş yıldızlı otellerin mutfaklarını aratmıyor.
 
Dekan Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, yaptığı açıklamada, fakülte bünyesindeki gastronomi programına önceki yıllarda erkek öğrencilerin ilgi gösterdiğini ancak şimdi kız ve erkek öğrenci sayısının eşit olduğunu söyledi.
 
Bölüme yüksek puanlı öğrenciler aldıklarını belirten Avcıkurt, tıp veya hukuk fakültesine gidebilecek puana sahip adayların gastronomi bölümünü tercih ettiğini anlattı.
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün 2010 yılında kurulduğunu hatırlatan Avcıkurt, "Uzun zaman mutfağımızdaki eksikleri tamamladık ve 2014'te öğrenci almaya başladık. Geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Şu anda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde 150 öğrencimiz eğitim öğretimine devam ediyor. Bölümümüzde iki profesör, iki doçent, bir doktora öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetleri devam ediyor." dedi.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENKöklü bir geçmişe sahip fakültenin yaklaşık 7 bin mezun verdiğini ve bazılarının turistik bölgelerdeki tesislerde orta ve üst düzey yöneticilik yaptığını aktaran Avcıkurt, fakültenin gözde programlarından gastronomi bölümü öğrencilerinin ise katıldıkları her yarışmadan ödülle döndüğünü vurguladı.
 
Hem bölgesel hem yöresel hem de ulusal anlamda araştırmalar yapan, Balıkesir mutfağını ve unutulmuş lezzetlerini ön plana çıkarmaya çalışan güçlü bir ekibe sahip olduklarını dile getiren Avcıkurt, "Bundan sonra Türkiye'nin master şefleri, restoran şefleri, yiyecek içecek müdürleri, gastronomi uzmanları, gurmeler bu okulda yetişecekler, yetişmeye devam ediyorlar." ifadesini kullandı.
 
"Her okula nasip olmayan bir ödülümüz var"
Bölümün araştırma görevlilerinden Nilgün Karaman da 2014 ve 2015'teki bazı yarışmalarda birincilik ve ikincilik ödülleri aldıklarını belirtti.
Karaman, "2014 yılında, herkese nasip olmayan uluslararası etik kurullarına ait bir ödülümüz var. 2017 yılında ise Uluslararası Altın Kep Aşçılar Ödülü'nde birincilik kupamız var." bilgisini paylaştı.
 
Öğrencileri, dünya mutfaklarına hakim bir şekilde eğittiklerine dikkati çeken Karaman, "Bölümümüzden Türk turizmini doyuracak yeni şefler, Türk turizmine yeni kan kazandırmayı hedefliyoruz. Dünya mutfaklarına hakim öğrencilerimiz, mezun olduklarında orta kademe yönetici sıfatında mezun olacaklar. Lüks restoranlarda kendilerine ait işletmelerde otellerin executive şef kısmında çalışacak pozisyonda olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.
 
İkinci sınıfta okuyan Elif Akbulut ise geleceği parlak bir bölüm olduğu için bu programı tercih ettiğini aktardı.
Yemek yapmayı sevdiğini söyleyen Akbulut, gastronomiyi Türkiye'de gelişmeye müsait bir alan olarak nitelendirdi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri daha sonra "Mutfak Uygulamaları 2" dersi kapsamında bireysel olarak başlangıç menüsü için ürün hazırlayarak sunum gerçekleştirdi.
 
 
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi 
Üniversite sınavına hazırlanan ve Gastronomi Ve Mutfak Sanatları bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. 
 
İşte Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :
Gastronomi / Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Gastronomi Bölümünün esas amacı gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir. Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilere restoran, yiyecek – içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri ve sanat – kültür konularında eğitim verilir.
 
Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Dört yıllık lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek – içecek işletmeciliğinin ve yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmektedir. Yiyecek – içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Bölüm de eğitim dili İngilizcedir. 
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIFransızca ek dil olarak zorunlu öğretilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız mutfağı, Türk, Osmanlı mutfağı, Akdeniz mutfağı, Uzakdoğu mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilmektedir.
 
Pastacılık sanatı, çikolata hazırlama teknikleri, şarapçılığa giriş gibi diğer pratik derslerin yanında öğrenciler sanat tarihi, dünya mutfak kültürü, yemek tarihi gibi teorik derslerle mutfak sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine uygulamalı  ve   teorik   olarak inceleyeceklerdir. Yeme  içmenin bir sanat olduğuna inanılan programda temel sanat eğitimi, resim, heykel gibi alanlarda da öğrencilere eğitim verilmektedir. 
 
Çalışma Alanları: Turizm sektörü konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat ve ulaştırma alt sektörlerinden oluşan, dinamik ve gelişen bir sektördür. Kişilerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük faaliyetlerde bulunan değişik tür ve yapıdaki işletmelerin tamamını kapsayan yiyecek ve içecek alt sektörü de son yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeylerde büyük  gelişmeler  göstermektedir. 
 
Yiyecek – içecek endüstrisinin, her geçen gün büyümesi ve kârlılığın yüksek olması bu alana yatırım yapan kişilerin artmasına ve dolayısıyla rekabet koşullarının yoğunlaşmasına neden olmuştur. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyette bulunan yiyecek – içecek işletmelerinin ürettikleri mal ve hizmetlere olan tüketici taleplerindeki artış hem ülke ekonomisine hem de bu hizmet endüstrisinin büyümesine katkıda bulunacaktır. 
 
AŞÇILIK EĞİTİMLERİGastronomi Ve Mutfak Sanatları Nedir, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Ne İş Yapar, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Maaşları,Gastronomi Ve Mutfak Sanatları İş İmkanları, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları İş Çalışma Alanları, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Mesleği Hakkında Bilgiler, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümünün Geleceği, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Tercih Edilir mi. 
 
Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz ;
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Tanıtımı, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Kazanç Durumu,Meslek Rehberi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Mezunları Ne İş Yaparlar, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü İş Olanakları, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları İş Bulma Durumu


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri