• Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

    Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

  • Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

    Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

Anadolu'nun gastronomi potansiyeli 'ni ortaya koymak ve turizmde hak ettiği değeri görmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleş..

Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...
Gastronomi, son yıllarda Türkiye’de de hızla büyüyen ve ilgi gören bir alan oldu. Bu konuda, ülkemizde artık birbirinden özel ve önemli çalışmaları peş peşe görüyoruz. Geçtiğimiz aylarda ülkemiz, değerli uluslararası gastronomi etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 
 
Önümüzdeki dönemde de yepyeni gastronomi organizasyonlarıyla tüm dünyada Anadolu mutfağının bilinirliliğini artıracağız. Türkiye. Aşçılar Federasyonu'na (TAFED) bağlı ve Türkiye'nin dört bir yanında bulunan aşçı deneklerimiz, bölgesinin yöresel lezzetlerini ve ender ürünlerini tanıtmak için atağa kalktı. 
 
Anadolu'nun gastronomi potansiyeli 'ni ortaya koymak ve turizmde hak ettiği değeri görmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştireceğimiz gastronomi etkinliklerinin aynı zamanda kent ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız.
 
Birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan coğrafyamızın, tüm bu medeniyetlerin mutfağın dan izler taşıyan yöresel lezzetleriyle gastronomide önemli bir merkez olması hedefiyle çalışıyoruz. 
 
Ege'den Karadeniz'e iç Anadolu'dan Trakya'ya kadar hemen  hemen her bölgemizde düzenleyeceğimiz gastronomi etkinlikleriyle Türk mutfağının ihtişamı ortaya koyacağız.
 
ANADOLU MUTFAĞIOtları, meyveleri ve zeytinyağlılarıyla ünlü Ege mutfağını tanıtmak için Aydın, birçok medeniyeti sentezleyerek Balkan kültürünü hala yaşatan Tekirdağ, Osmanlı yemekleriyle bütünleşmiş mutfağını duyurmak için "Şehzadeler Şehri" olarak bilinen Amasya, 147 endemik bitki olmak üzere toplam 784 çeşit bitkiye sahip olan Samsun ve yöresel lezzetleriyle dünyaya nam sanan Şanlıurfa başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında düzenlenecek gastronomi etkinlikleriyle önümüzdeki dönem Anadolu kıpır kıpır olacak. 
 
Gastronominin, dünyada önemli bir turizm dalı haline geldiğini artık herkes biliyor. 'Marka kent olma' noktasında önemli bir unsur haline gelen gastronomi, tüm turizm çeşitlerini destekleyerek bölgesel kalkınmaya da büyük katkı sağlıyor. 
 
Bu bağlamda, Türk mutfağını dünyada bilinir kılmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra da gerçekleştireceğimiz gastronomi etkinliklerinin hem ülke turizmine hem de ekonomisine katkısı büyük olacaktır. 
 
Tüm bu organizasyonlarda yerel yönetimlerden göreceğimiz desteğin önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak, ülkemizin gastronomi turizminde hak ettiği yere gelmesi için var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyorum. 
 
Şef Zeki Açıköz Kimdir?
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: yaren tuken
    8/12/2019 Email: yaren_21********

    Zeki Şefim Ne Guzel masallah. Birde su ascilarin sorunlarini duzeltseniz:(

  • avatar
    Yorumlayan: YILDIZ SENGUL
    8/22/2019 Email: Yildiz_34********

    SAYIN Şefim Zeki Açıköz biraz daha samimi olurmusunuz lütfen! Camia sizden daha samimi calışmalar bekliyor.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri