20. Uluslararası Konya Tarım Fuarı Ne Zaman Başlıyor

20. Uluslararası Konya Tarım Fuarı Ne Zaman Başlıyor

İlk olarak 2003 yılında kapılarını açan ve sadece 35 firma ile başlayan bu muazzam organizasyon, bugüne kadar 101 ülkeden toplamda 3 milyon 280 bin ziyaretçiyi ağırlamanın..

 
Konya'da Tarım ve Teknolojinin Buluşma Noktası: 20. Uluslararası Konya Tarım Fuarı Başlıyor
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, tarım ve teknolojinin kalbi bu yıl 20. kez Konya'da atacak. Konya Ticaret Odası ve TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi işbirliğiyle 5-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Konya Tarım Fuarı, sektör profesyonellerini ve tarım teknolojisi meraklılarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.
 
İlk olarak 2003 yılında kapılarını açan ve sadece 35 firma ile başlayan bu muazzam organizasyon, bugüne kadar 101 ülkeden toplamda 3 milyon 280 bin ziyaretçiyi ağırlamanın gururunu yaşıyor. Sektörün önde gelen 6 bin 891 firmasının katılımıyla, Konya Tarım Fuarı, tarım sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlamıştır.
 
Bu yıl 6 salonda gerçekleştirilecek olan fuar, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, traktör ve tarım makineleri yan sanayi, hayvancılık, çiftlik ve seralara yönelik ekipman ve hizmetler gibi birçok alanda binlerce ürünün sergilenmesine ev sahipliği yapacak. Fuar, tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, bilgi alışverişi ve iş birliği fırsatları sunacak.
 
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın her geçen yıl büyüyerek geliştiğini ve sektör temsilcilerinin ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. Başkan Öztürk, 2023'te 250 bin ziyaretçi ağırlayan fuarın, Konya ekonomisine ve tarım makineleri sektörünün ihracatına önemli katkılar sağladığını ifade etti.
 
TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, Konya Tarım Fuarı'nın Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise sektördeki en büyük beş fuarından biri olduğunu vurguladı. Ersözlü, fuarın dünya çapında tanıtımının 10 dilde ve onlarca ülkede yapıldığını, bu sayede tarım sektörünün ihracatına her yıl yüzde 20 civarında katkı sunduğunu belirtti.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, 20. Konya Tarım Fuarı'nın, tarım sektöründeki yenilikleri ve son teknolojileri takip etmek isteyen herkes için kaçırılmayacak bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Fuar, hem bölge ekonomisine hem de Türkiye'nin tarım teknolojileri ihracatına katkıda bulunacak önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Konya'da gerçekleşecek bu büyük buluşmayı kaçırmayın ve tarımın geleceğine tanık olun.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler