Tika'nın Filipinler'de Merkez Mutfak Kurdu

Tika'nın Filipinler'de Merkez Mutfak Kurdu

Marawi Afet ve Risk Yönetimi Başkanı Cabs Ali Pacasum da projenin Marawililere umut kaynağı...

Tika'nın Filipinler'de Merkez Mutfak Kurdu
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının, Filipinler'in Mindanao eyaletine bağlı Marawi'deki Camp Bagong Amai Pakpak İlkokuluna kurduğu merkez mutfak hizmete girdi. TİKA'dan yapılan açıklamada, ülkedeki 14 okulda eğitim gören 2 bin 500 çocuğa 110 gün boyunca besleyici nitelikte sıcak öğle yemeği dağıtımına geçen ay başlandığı belirtilerek, "Yeni inşa edilen mutfağın hizmete girmesiyle proje, 5 bin öğrenciye sağlıklı ve besleyici öğlen yemeği verilmesini kapsayan, şehrin çatışma ve iç savaş sonrası rehabilitasyon sürecinde hayata geçirilen en büyük beslenme projelerinden biri haline geldi." ifadeleri kullanıldı. 
TİKA'nın her gün 5 bin çocuğa besin değeri yüksek öğle yemeği dağıtılmasını içeren beslenme projesi, çocukların temel besin maddelerine erişiminin sağlanması, kriz sonrası yitirilen dengeli beslenme koşullarının yeniden tesis edilmesi, okul çağındaki çocukların yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının önlenmesi ve yerlerinden edilmiş çocukların eğitim hayatına geri dönmelerinin teşvik edilmesini amaçlıyor. 
Merkez mutfağın açılış törenine Eğitim Bakanlığı, Marawi Belediye Başkanlığı, Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Gawad Kalinga Yardım Kuruluşu ve Ateneo Üniversitesi yetkilileri başta olmak üzere pek çok resmi ve sivil kuruluştan temsilciler katıldı.
 
Okul Müdürü Sarah Basir Bantuas, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini sunarken şehrin toparlanma sürecinde bölgenin geleceği olan çocuklara yönelik böyle bir yardımın çok önemli olduğunu belirtti.
Marawi Afet ve Risk Yönetimi Başkanı Cabs Ali Pacasum da projenin Marawililere umut kaynağı olduğunu, bölge insanının hak ettiği yaşam standartlarına ve mutlu bir hayata kavuşabileceklerini gösterdiğini söyledi. Marawi'de son dönemde yaşanan hava saldırıları ve şiddetli silahlı çatışmalar sonrası yerel halk, evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Filipinler Silahlı Kuvvetleri tarafından şehirde güvenliğin tekrar sağlandığının açıklanmasıyla Marawililer yavaş yavaş evlerine geri dönmeye başladı ancak bölgede tarımsal üretim durma noktasına geldiği için insanlar yeterli beslenemiyor. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler