Çin İle Gastronomi Dostluğu!

Çin İle Gastronomi Dostluğu!

Mart ayında düzenlenecek açılış galası ile start alacak olan 2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı kapsamında...

Çin İle Gastronomi Dostluğu!
Mart ayında düzenlenecek açılış galası ile start alacak olan 2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı kapsamında başkent Pekin’de Türk Yemekleri Haftası düzenlendi.
 
2018 Çin’de Türkiye Turizm yılı Türk Yemekleri Haftası etkinliği dolayısıyla bir medya resepsiyonu düzenlendi.
Resepsiyona Türkiye’nin Pekin (Beijing) Büyükelçisi Emin Önen, Çinli ve Türk basın mensupları, çeşitli ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri, Türkiye’de faaliyet gösteren Çin şirketlerinden yetkililer ve davetliler katıldı.
 
Çin-Türkiye ilişkileri
Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Önen, iki eski medeniyet olan Çin ile Türkiye arasındaki bağların binlerce yıl geriye uzandığını ve kadim İpek Yolu’nun, bu uzun tarih boyunca iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli bir rol oynadığını söyledi.
Emin Önen, 2010 yılından itibaren stratejik ortaklık ilişkisi tesis eden iki ülkenin, Kuşak ve Yol girişimi sayesinde yeni bir işbirliği hamlesine hazırlandığına dikkat çekti.
 
İki ülke liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Xi Jinping’in iki yılda 4 kez bir araya geldiklerini kaydeden Önen, Çin-Türkiye ilişkilerini, parlak geleceğe sahip sağlam bir ilişki olarak niteledi.
 
“Çinli turistleri bekliyoruz”
Büyükelçi Önen’in gündeminde, Türkiye’nin turizm alanında Çin’den beklentileri de vardı.
 
Türkiye’nin yıllık 40 milyon turist ağırlamaya hazırlandığını ve İstanbul’da inşası süren üçüncü havalimanının, yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyüğü olacağını belirten Emin Önen, “Çinli turistleri Türkiye’ye bekliyoruz” dedi.
 
Konuşmasında Türkiye’nin tarihî ve doğal zenginliklerine vurgu yapan Önen, Türkiye Turizm Yılı’nın ikili ilişkilere büyük katkı yapacağına inandığını ifade etti.
 
Açılış galası 19 Mart’ta
2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı’nın açılış galası, 19 Mart 2018’de başkent Pekin’deki Tianqiao Tiyatrosu’nda verilecek konserle yapılacak.
Türkiye’nin Turizm Yılı boyunca 80’den fazla etkinlik düzenlemesi planlanıyor.
 
Turizmde yeni pazarlara açılmayı hedefleyen Türkiye, Asya ülkelerinden ve özellikle Çin’den bu alanda aldığı payı artırmak niyetinde.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler