Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 il ile birlikte Karaman'da da 32 saat süreli...

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor
Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 il ile birlikte Karaman'da da 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakalanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 il ile birlikte Karaman'da da 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakalanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının desteğiyle uygulanan program kadın çiftçilerin istihdamına yönelik proje İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile yürütüldü. Proje kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.
 
Söz konusu Proje 2015 yılında uygulanmaya başlanılmış, 2018 yılında Proje kapsamına Karaman'ın da içinde bulunduğu toplam 29 ilde gerçekleştirilmektedir. Program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması hedeflenmiştir.
 
Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projemiz ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik olup, kırsaldaki genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması ile kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması amaçlandı.
 
Projede Karaman Morcalı köyünde 19 kadın çiftçi, Lale köyünde 25 kadın çiftçi olmak üzere toplam 44 kadın çiftçinin eğitimleri tamamlanmış olup, 16-20 Nisan 2018 tarihlerinde Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünde 25 kadın çiftçinin katılımıyla açılacak olan kurs ile eğitimler tamamlanacak.
 
Eğitimler sonunda katılımcı kadın çiftçilerin her biri kendilerinin belirlediği konuda proje hazırlayacaktır. Projeler Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünce oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilerek, ilk üçe giren projeler Nevşehir ilinde yapılacak olan diğer illerin projelerinin de yarışacağı bölge finalinde Karaman'ı temsil edecek.
 
Lale köyünde düzenlenen kursa Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen ile birlikte Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Orhan Özçalik ve Şube Müdürleri tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette kurs eğiticisi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Canbolat’ tan, verilen eğitimler hakkında bilgiler alan İl Müdürü Özçalik ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen kadın çiftçilerle sohbet ederek, kursun hayırlı olmasını diledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler