Uluslararası Gastronomi Festivali Başladı

Uluslararası Gastronomi Festivali Başladı

Dünya mutfaklarının lezzetlerini buluşturan Uluslararası Güzelbahçe 1. Gastronomi Festivali başladı...

Uluslararası Gastronomi Festivali Başladı
Dünya mutfaklarının lezzetlerini buluşturan Uluslararası Güzelbahçe 1. Gastronomi Festivali başladı. Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) işbirliği ile İzmir Güzelbahçe´de ilk kez düzenlenen 1.Gastronomi Festivali başladı.
 
1. Limanın karşısında gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan festival 22 kategoride gerçekleşirken, festivaldeki yarışmalarda dünya mutfakları adeta bir lezzet şöleni sunuyor.
 
Yarışmalardan yöresel ikramlar
Festival hakkında bilgi veren Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan, “Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun Türkiye Kupası adı altında İzmir’de ön eleme yapıyoruz, 2019 finallerinin ilk ön elemesini burada başlattık. 
 
Biz bu yarışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ile aramızda imzaladığımız Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında amaç eğitimin devam etmesi, buradaki öğrencilere eğitim vermek maksadıyla bir yarışma yapmak. Bunu İzmir’de hele ki adı gibi güzel Güzelbahçe’de yapmak bizim için gurur verici. İnşallah hem ülkemize hem konfederasyonumuza hem de İzmir Güzelbahçe’ye hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 
 
Burada 22 kategoride yarışmalar olacak. Türkiye’de eğitim veren liseler, üniversiteler aynı zamanda usta şefler, engelsiz kardeşlerimizin yarıştığı kategoriler var. Bunun dışında yabancı yarışmacılarımız var, uluslararası bir yarışma. Ayrıca yöresel ikramlar olacak, güzel sanatlar üzerine açılmış stantlarımız var. Herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.
 
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci ve yönetimi de festivalde yer alarak, tek tek stantları gezip, yarışmacılara destek verdi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler