Sevgili Meslek Gönüllüsü Kardeşlerim

Sevgili Meslek Gönüllüsü Kardeşlerim

Gerçek Osmanlı ve Türk mutfağının zenginliğini dünyaya mesleğimizde yeni yetişen sizler gibi başarılı kardeşlerimiz sayesinde tanıtacağız.

Sevgili Meslek Gönüllüsü Kardeşlerim Kendinizi Geleceğimize Hazırlayınız !!!

Dünyanın incisi Anadolu, Türkiye, kültür ve medeniyetlerin var olup, yok oldukları bir coğrafyadır. Sahip olduğumuz tarihi lezzet miraslarımızın zenginliği, diğer dünya ülke mutfaklarının kıskanarak kopyalamaya çalıştıkları emsali olmayan ve tartışmasız gerçeğe dayanan değerler içerir. Osmanlı ve Türk mutfağımızın sadece Türkiye’den ibaret olduğunu düşünmeyiniz.

Mutfağımızın şimdi ve gelecekte; kültürünü, tarihini, mesleki zenginliğini, hem akademik hem de alaylı bir şekilde bilen şeflere ihtiyacı var. Sakın ha Sakın mesleğimizde, aranızda ve ekibinizde memleket milliyetçiliğine girmeyiniz. Her kes eşittir. Sözde değil özde Başarılı ve bilgili olan üstündür. Mutfağımızın dünyadaki 100 yıllık tanıtım eksikliği kaybımızı en kısa sürede kapatmaya odaklanmalıyız. Gerçek Osmanlı ve Türk mutfağının zenginliğini dünyaya mesleğimizde yeni yetişen sizler gibi başarılı kardeşlerimiz sayesinde tanıtacağız. 

Mutfağımızdaki ürünlere dünyanın her ülkesinde az veya çok bir sekilde  rastlamanız mümkündür. Bu bilinç ile kendinizi her açıdan bir Türk şefi olarak geleceğe iyi hazırlayınız.  Bildiğiniz bazı Mutfak kuralları dünyanın her yerinde aynı değildir. İyi bir "Aşçıbaşı" yönetici şef alanında her şeyi değil ama çok şeyi bilmek "zorundadır." 

Ülkemiz ve milletimiz mutfağımız ile de tarihte olduğu gibi tüm dünyaya ornek hakettiği yere sizler sayesinde yeniden gelecektir ve yine sizler sayesinde gerçek yeri olan hakettiği zirveye konulacaktır. Coğrafyamızın tarihi lezzetlerini taklit edenlerin bile belirli bir noktaya geldigi günümüz dünyasında bu alanda “gerçek ve asıl” olan yani “bizlerin” bunu başarması tarihimize ve ülkemize karşı boynumuzun borcudur.

Mesleki açıdan Kesinlikle Türkiye’de dernek ve federasyonlardan üye olmanız karşılığında herhangi bir başarıya dayalı olmaksızın "yalandan" verilen o madalyalara ve başarı belgelerine güvenmeyin. Önemli olan icraattır, gösteriş değil !!! Önemli olan popülerlik değil , bilgili olmaktır !!! 

Unutmayınız !!!
Size Bir Örnek Veriyorum Empati Yapınız Lütfen;
Önce kendi mutfağımız olmak üzere Mesleğinizde belirli bir tecrübeden sonra başka mutfakları da bilmek zorundasınız. Yönettiğiniz mutfakta 60 kişi var, menünüz dahilinde 4 ayrı ülke yemekleri yapılıyor. Alakart, banket, oda servisi ve açık büfe hizmeti veriyorsunuz.

7 ayrı ülkeden personelleriniz var. Bu yeni mutfağınızda 3 farklı dil konuşuluyor ve Ağırlık, sıcaklık, uzunluk birimleri de farklı. Kepçeniz, kevgiriniz, tencereniz, ocağınız bile farklı. Bırakınız mutfağı işletmenizin tamamında dahi kendi dilinizi konuşabileceğiniz bir tane daha "Türk" yok. Dil, din, Irk, alışkanlıklar ve bölge gelenek, göreneklerini dikkate alarak kendi kimliğiniz gereği iyi değil “adil” bir şekilde öğretmek, yönetmek ve yaptıklarınız ile örnek olmak zorundasınız. 

Unutmayınız !!!
“Dünyaca Ünlü” bir şef olmak istiyorsanız kendinizi kendi geleceğinize iyi hazırlayın… “memleketteki bir çok şef arkadaşımız gibi ellerinizi arkanıza bağlayıp; “ben şefim ekibim yapar.” Derseniz, Önlüklerinizdeki 1 metrelik “CHEF” yazılarına güvenerek ve dünya mutfağı diye uydur uydur salla muhabbeti ile mutfağa girerseniz 2 saatte bir balon gibi patlarsınız. Kovulmadan önce de “affınıza sığınarak” kuyruğunuza “teneke bağlarlar” bilesiniz!!!

Eğer dediklerimi dikkate almaz’ da günün birinde böyle bir mutfağa "şef yada asistan " olarak girerseniz yanlış ağaca çıkmış bir “PANDA” yavrusu gibi şaşırır, boş boş anlamsızca etrafınıza bakınır, olup bitenlere, mesai arkadaşlarınızın yaptıklarına anlam vermeye çalışırsınız. Takdir sizin...

Unutmayınız !!!

Bizler Türk milletiyiz !!! sadece siyasette, ekonomide, sanayide, turizimimiz ve mutfağımız ile degil; her alanda hep beraber, her bölgemiz ile her sehrimiz ile basarili olmak zorundayız. inanırsak başarırız. bu konuda tarafımdan herhangi bir ücret karşılığı olmaksızın mutfak tarihimiz hakkında ilgili kaynaklar isteyebilirsiniz. bizler ulaşılmaz degiliz, “şahsım adına” siz meslek gönüllüsü kardeşlerimizin bu konuda yardımcılarıyız, unutmayınız… Yardım Tıklayınız  ; resmi web sitemdeki kütüphanem

Unutmayınız !!!

Biz bizi bilmezsek kim bizi bilir? 

Biz bizi yaşatmazsak kim bizi yaşatır?

Biz bizim tarihimize, kültürümüze, ecdadımıza sahip çıkmazsak kim sahip çıkar?

“Ben” im demeyene kim “sen” sin der?

Türk Milletimizin tarihi geçmişi sadece 94 sene değildir! 

İnsanlık tarihinde ne kadar geriye giderseniz gidin,

Türklere ve devletlerine ve obalarına rastlarsınız !

Tarihten Türk çıkarsa geriye hiç bir şey bulamazsınız !

BİZ TARİHTE OLDUĞU GİBİ COĞRAFYAMIZIN TÜM HALKLARI İLE BİRLİKTE Gönlümüzdeki Sınırların “KIZIL ELMA” Olduğu "TÜRK MİLLETİ" yiz !!!

Saygılarımla

Koord. Has Aşçıbaşı | Ahmet Özdemir

Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler