Kuzu Kızartma Tarifi

Kuzu Kızartma Tarifi

"Osmanlıda Et Tüketimi" Osmanlı mutfağında tüketilen et, daha çok kuzu ve koyun etiydi. Sığır eti genellikle pastırma..

Kuzu Kızartma Tarifi
Kuzu Kızartma Tarifi Malzemeler:
 
*  1-2 kg kızartmalık et veya kuzu incik
*  1 yemek kaşığı salça
*  1 yemek kaşığı yağ
*  1 tatlı kaşığı tuz
*  3-4 adet tane karabiber
*  Taze nane veya maydanoz
 
Kuzu Kızartma Tarifi Yapılış Tarifi
Tencereye yağ konulur.
Yıkanmış et ilave edilerek har ateş te etin suyu çektirilir, tuz atılır.
Etler yağında kalınca salça konulur.
Tekrar karıştırılır. 
Sonra 4-5 s. bardağı sıcak su ilave edilir.
Etler yumuşayıp pişince üzerine taze nane yaprakları dökülür ve bir iki taşım daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. 
Eğer nane arzu edilmezse yemek, tabaklara konulduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz dökülerek servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Kuzu Kızartma Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Osmanlıda Eti Olmayan Kasaba Hapis Cezası "Osmanlıda Et Tüketimi"
Osmanlı mutfağında tüketilen et, daha çok kuzu ve koyun etiydi. Sığır eti genellikle pastırma üretiminde kullanılırdı. Dana ve sığır eti tüketimi ancak 19. yüzyıldan sonra yaygınlaşmaya başladı. 1674 tarihli bir belgede, İstanbul’a kesim için bir yılda 3.965.760 adet koyun, 2.877.400 adet kuzu ve 199.900 adet sığır gönderildiği belirtiliyor. Yerasimos, bu etlerin iyi parçaları ile sarayın, yeniçerilerin ve kentin varlıklı kesimlerinin ihtiyacı karşılandıktan sonra kalan kelle, paça, ciğer gibi parçaların, çok uygun fiyatlarla dükkânlarda veya seyyar satıcıların sırtında çiğ veya pişmiş olarak satıldığını belirtiyor.
 
Devlet, et satışlarını çok sıkı denetliyordu. Bunun için sık sık fermanlar yayınlanıyordu. 1680 yılında yayınlanan IV. Mehmed Kanunnamesi oldukça ilginçtir: “Kasaplar, koyunları keçilerden ve erkekleri dişilerden ayırsınlar. Dükkânında her zaman et bulunmayan kasap cezalandırılsın, et bulana kadar hapsedilsin. Et, fakir veya zengin herkesin arzusuna göre satılsın, ayırım yapılmasın. Eğer belirlenen fiyattan yükseğe satarsa, kasap cezalandırılsın ve dirhem başına bir akçe ceza alınsın…”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler