Bostana Tarifi

Bostana Tarifi

Anadolu mutfağının karakteristik özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan bir yöre. Bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Baklagillerin...

Şanlıurfa Mutfağının Bazı Özellikleri 
Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu mutfağının karakteristik özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan bir yöre. Bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Baklagillerin yanı sıra yarma denilen buğday, çorbalar ve soğuklarda kullanılıyor. Urfalılar misafir ağırlamak ve onlara çeşitli yemekler ikram etmekten büyük bir zevk alıyorlar. 
 
Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri arasında; ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba, çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma, döğmeç, ekmek aşı, kenger aşı, semsek, has dolması, mimbar, acır bastırmasını sayabiliriz
 
Urfalı lar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir. Yöre yemeklerinin lezzetleri yanı nda besin değerleri de çok yüksektir. Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle paylaşmak geleneği bütün Anadolu insanına mahsus bir özelliktir. Ancak Urfalıların misafir sevme özelliğinin, hiç bir öğün misafirsiz yemeğe oturmayan Hz. İbrahim (A.S.)'dan geldiği söylenmektedir.
 
Yöresel Mutfaklardan Bostana Tarifi
Bostana Tarifinin Malzemeleri
 
*   4 adet olgun kırmızı domates, 
*   1 adet orta boy kuru soğan, 
*   2 adet yeşilbiber, 
*   1/2 demet maydanoz 
*   1/2 kahve fincanı nar pekmezi, 
*   1 adet limonun suyu, 
*   3 çay kaşığı tuz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Bostana Yapılış Tarifi
Yıkanıp temizlendikten sonra, domates, kuru soğan, biber ve maydanoz olabildiğince ince doğranır.
çeri doğranması özür sayılabilir, ama ince doğranması maharet işidir. 
Öyle ki sanat eseri yapar gibi incecik doğrayanlar vardır.
Doğranan malzemeler çukurca bir kaba alınır.
 
Üzerine nar pekmezi, limon suyu, tuz ve 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır. 
Verilen ölçülere uyulduğu takdirde ve nar pekmezinin normal katılıkta olması halinde lezzetinin yerinde olacağını düşünüyoruz.
Damak zevkinize uygun olarak tuzunu ve ekşisini ayarlayabilirsiniz. 
 
Hazır olan bostana yemeklerin yanında servis yapılır.
Urfa‟ya mahsus bir salata çeşididir.
Sıkça yapılan ve lezzetli olan bostana çoğunlukla burğul aşı ve pirinç pilavı çeşitleri ile bazı kebap çeşitlerinin yanında yerini alır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Bostana Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler