Soğanlı Et (Zülbiye) Tarifi

Soğanlı Et (Zülbiye) Tarifi

Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişiminde Osmanlı İmparatorluğu Dönemi: Bu dönem Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşundan (1299), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna...

Soğanlı Et (Zülbiye) Tarifi
Soğanlı Et (Zülbiye) Tarifi'nin Malzemeleri
 
*  6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dk
*  1 kg Arpacık Soğan
*  1 kg Haşlanmış Kuzu Eti veya Tavuk Eti
*  1 çorba Kaşığı Domates Sal.ası
*  1 Tatlı Kaşığı Biber Sal.ası
*  1 çorba Kaşığı Tereyağı
*  Karabiber
*  Tuz
*  Yeterli Miktarda Su
 
Soğanlı Et (Zülbiye) Tarifi'nin Yapılışi
Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır.
Ayrı bir kap içinde kuzu eti haşlanır.
Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. 
 
Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür.
10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. 
Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Zülbiye” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Soğan’ın Cücüğü:
Dağda iki çoban akşam ay ışığında, ovaya bakarak hayal kurarlar.
Biri sorar:
- “Zengin olsan ne yerdin?”
Öteki:
- “Soğanın cücüğünü… ya sen ne yerdin?”
- “Bana bir şey gomadın ki!”
 
Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişiminde Osmanlı İmparatorluğu Dönemi: Bu dönem Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşundan (1299), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna (1923) kadarki süreci kapsar. Osmanlı İmparatorluğunun gelişimine paralel olarak, mutfak kültürü de gelişmiştir. Mutfakta aşçılar, padişah ve saray ileri gelenlerin hoşuna gidecek yemekleri yapabilmek, ziyafetleri daha gösterişli hale getirmek için adeta birbirleriyle yarışarak, Osmanlı Mutfak Kültürü’nün zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
 
Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişiminde Cumhuriyet Dönemi (1923-Günümüz): Başlangıçta Anadolu mutfak kültürüyle ilgili kaynaklar daha çok İstanbul mutfağına ait olmasına karşın, bunun ekonomik ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak iletişimin artmasıyla zamanla gelişerek daha da zenginleştiğini söyleyebiliriz. Gelişmeye bağlı olarak yörelere özgü yemekler diğer yörelerde de bilinir duruma gelmiştir.
 
Günümüzde Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürü’nü teknolojik gelişmeler daha fazla etkilemiştir. Yağların rafinasyonu, tereyağı ve iç yağlarının yerini margarinlerin alması, tatlandırıcı olarak bal ve pekmez yerine şekerin yoğun olarak kullanılması, buğdayın saflaştırılarak tam buğday unu yerine, beyaz unun kullanılması, konserve, hazır yemeklerin, gıda katkı maddelerinin ve tatlandırıcıların mutfağa girmesi, yemek pişirme araçlarının değişmesi, GDO’lu ürünlerin piyasaya girmesi gibi nedenler Geleneksel Mutfak Kültürü’nün değişmesinde rol alan başlıca etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler