Keskin Tava Tarifi

Keskin Tava Tarifi

Kırıkkale Yemek Kültürü Nedir? Kırıkkale mutfağından Keskin Tava Tarifi; Öncelikle fırın tepsisi yağlanır. Üzerinede doğranmış biber, domates ve bir kaç...

Keskin Tava Tarifi - Kırıkkale
Keskin Tava Tarifi Malzemeler 
*   1 Kg Kuzu Pirzola 
*   4 Adet Domates 
*   1 Baş Sarımsak 
*   4 Adet Sivri Biber 
*   2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*   1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
 
Keskin Tava Hazırlanış Tarifi :
Öncelikle fırın tepsisi yağlanır.
Üzerinede doğranmış biber,domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir.
Biftekleride üzerine güzel süsleyerek düzülür. 
Ufak parçalar şeklindede tereyağı eklenir.
Üzerinede hafif tuz ve pul biber serpiştirilir.
Tepside aleminyum folya içerisine sarılarak önceden ısıtılmış yaklaşık olarak 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Keskin Tava” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kırıkkale Yemek Kültürü Nedir? Kırıkkale mutfağı...
Kırıkkale mutfağı Anadolu mutfağı yemeklerinin sergilendiği bir mutfaktır. Buraya yerleşenler geldikleri bölgelerin yemeklerini buraya taşımışlardır. Bu yüzden Kırıkkale mutfağı çok zengindir. Anadolu yemeklerinde tarım ürünleri, sebze ve hayvan ürünleri ile ilgili yemekler başı çeker. Yemekleri içerisinde sebze yemeklerinin her çeşidine rastlanır. 
 
Külleme, kızartma, haşlama ve kavurma yöredeki yaygın et yemekleridir. Kırsal yörelerde ekmek olarak yufka yapılır. Bunun yanı sıra bazlama, gözleme, alazlama, kömbe ve katmer gibi ekmek türleri de yaygındır.
 
Yöreye özgü yemek çeşitleri arasında un tarhanası, yoğurtlu tarhana, sızgıt, ekmek aşı (guymak) madımak, pelte, etli bulgur pilavı ve mantı yer alır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler