Denizli Taskebabı Tarifi

Denizli Taskebabı Tarifi

Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası...

Taskebabı Tarifi "Denizli"
Denizli Taskebabı Tarifi Malzemeler: 
 
*      750 Gr. Dana Ya Da Kuzu Eti 
*      500 Gr. Pirinç Veya Bulgur 
*      250 Gr. Küçük Soğan 
*      Baharat 
 
Etli Yemeklerden Taskebabı Tarifi Hazırlanış :
Tasın içine bir sıra et, bir sıra soğan olmak üzere döşenir.
Pişirilecek tavanın içine tas ters gelecek şekilde kapatılıp tasın üzerine ağırlık konur.
1 litre kadar su ilave edilip, tasın içindeki etin kebap olması için uygun ateşte pişirilir.
Et piştikten sonra biraz daha su ilave edilerek pirinç eklenir ve pilav haline gelinceye kadar daha pişirilir. 
 
Taskebabı Tarifi Servis :
Sıcak olarak, tası sofrada açılmak üzere servis yapılır. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Tas Kebabi Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 

Yöresel Tatlar’dan Denizli Yemek Kültürü
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. 
 
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur.Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. 
 

Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeği”dir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler