Nohutlu Et Yemeği

Nohutlu Et Yemeği

Muğla yemek kültüründe Nohutlu Et Yemeği nasıl yapılır? En iyi nohut yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Muğla mutfak kültürü...

Nohutlu Et Yemeği
"Yeliz Tezcan Bingöl‎"
 
Muğla yemek kültüründe Nohutlu Et Yemeği nasıl yapılır? En iyi nohut yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Muğla mutfak kültüründen etli yemeklerden ve en klasik nohut yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği tarifini Türk aşçı haberleri olarak Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden mutfaklarınıza getiriyoruz. 
 
Nohutlu Et YemeğiKlasik Muğla mutfağında Nohutlu Et Yemeği nasıl yapılır?
Yöresel mutfaklardan Muğla mutfağında Nohutlu Et Yemeğinde kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     500 gr dana kuşbaşı
*     3 su bardağı haşlanmış nohut
*     1 büyük boy soğan
*     2 tane kırmızı biber
*     1 yemek kaşığı biber salçası
*     1 yemek kaşığı domates salçası
*     1 yemek kaşığı pul biber
*     Yarım çay bardağı zeytinyağı
*     Tuz
*     3 su bardağı su
 
En iyi Muğla yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği Yapılış tarifi: 
Doğranmış eti tencereyi koyuyoruz. Sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede yağı ve doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz. 
 
Biberleri de ekleyip kavurmayı devam ediyoruz. Biber ve domates salçasını koyup kavuruyoruz. Pul biberi ve eti ekleyip karıştırıyoruz. 
 
Nohutu da ekleyip biraz kavuruyoruz. Ben 1.5 su bardağı haşlanan nohut suyundan koydum. 1.5 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirdim. 
 
Ocaktan almadan tuzunu ilave ettim. 
Üzerine karabiber serperek servis ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler