Yaren Güveci Tarifi

Yaren Güveci Tarifi

Geleneksel olarak günümüzde basta Çankırı ve çevresinde olmak üzere Etli Yemeklerden Yaren Güveci Tarifi, 3 adet soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak...

Yaren Güveci ; Yöresel Mutfaklarımızdan Çankırı ve çevresine ait Geleneksel Türk mutfağındaki Etli yemeklerimizden ileri gelenleridir. Zaman zaman Osmanlı saray mutfağının da özel menüleri arasında yerini almıştır.
 
Geleneksel olarak günümüzde basta Çankırı ve çevresinde olmak üzere Etli Yemekler, sebzeli yemekler, patlıcanli yemekler ve Fırın Yemekleri kategorisinde bir çok bölgemizde de ilgili özel restoranlarda ve ahali de ise halen geleneksel adetleri yaşatan aileler tarafından  halen yapılmaktadır.
 
 Yöresel Mutfaklarımızdan Yaren Güveci Tarifi - Çankırı mutfağı
2 kg kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 
3 adet soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, baharat (karabiber, pulbiber, kimyon), tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir. 
Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile küçük güveç kaplarına bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir. 
Üzeri domates ve biberle süslenerek yarım çay bardağı konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Yaren Güveci Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Çankırı Mutfağı Nedir? Çankırı Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Çankırı Mutfağı Yemekleri...
Ağırlıklı olarak buğday ve buğday ürünlerinin yer aldığı Çankırı yöresel yemekleri, Orta Anadolu yemeklerinin özelliklerini taşımaktadır. Çankırı'da yerel halk tarhana, keşkek, bulgur, yarma gibi yiyecekleri kendisi üretir. Bunların yanı sıra sucuk, kıyma, kavurma, fasulye, biber, patlıcan, konserve, reçel gibi ürünler de halkın emek vererek ürettiği diğer ürünledir. 
 
Çankırı'nın yöresel lezzetleri, hamurdan bükme, cızlama, gözleme, mantı, tatar böreği, çullama, pıhtı gibi hamur işleridir. Bunları genellikle sac, tava ve fırında pişirirler. Tatlı seçenekleri ise çekme helvası ve baklava olarak sayılabilir. 
 
Hacı Ali Restoran: Yemek ve kebap çeşitleri açısından çok zengin bir mekandır. Lezzetli ikramlarla daha sipariş gelmeden doyuyorsunuz. En güzel sürpriz ise finaldedir. Yemekten sonra dondurmalı sıcak irmik helvası ikram ediyorlar. 
 
Sarı Kahve: Çok zengin bir kahvaltı menüsüne sahiptir. İşletmeciliğini Çankırılı bir ailenin yaptığı mekanda, her şey organiktir. Doğal köy yumurtası ve ev yapımı reçelleri mutlaka tatmak gerekiyor. 
 
Eyüpoğlu Kebap: Lezzetli etleri ve kaliteli servisiyle şehir merkezinde gidilecek en iyi seçeneklerdendir. Kebapları ve işkembe, paça çorbaları özellikle tavsiye ediliyor. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler