Pezik Otu Döşemesi Tarifi

Pezik Otu Döşemesi Tarifi

Pezik Otunun Faydaları; Karaciğer dostudur, İçindeki B ve B6 vitamini, karaciğer hastalıklarını önler bu hastalıklarla mücadele edenlerin tedavisinde yardımcı olur. Haftada bir...

Geleneksel Türk Mutfağında Pezik Otu Döşemesi Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
 
*    1 Bağ Pezik
*    2 Adet Soğan
*    1 Yemek Kaşığı Salça
*    4 Yemek Kaşığı Pirinç
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağı Ve Fındık Yağı
*    Tuz
 
Yöresel Mutfaklarımızdaki Yöresel Yemeklerimizden olan Pezik Döşemesi Yapılış Tarifi
Pezik yapraklarını ayıklanır, yıkanır ve doğranır.
Doğrandıktan sonra kaynamış suya batırılıp çıkarılır.
Diğer tarafta tencereye yağ ve salça konulur.
Küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir, kısık ateşte kavrulur.
Üzerine haşlanmış pezik ilave edildikten sonra yeterince su katılarak kaynatılır.
Bir miktar kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir ve bir süre pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Pezik Otu Döşemesi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Pezik Otunun Faydaları ve Pezik Otunun Vitamin Değerleri;
 
Karaciğer dostudur
İçindeki B ve B6 vitamini, karaciğer hastalıklarını önler bu hastalıklarla mücadele edenlerin tedavisinde yardımcı olur. Haftada bir tüketmek karaciğerinizn için şifa olur.
 
Pezik Otu Stresi azaltır
Yine içerisinde bulunan B vitamini ve ayrıca fosfor sayesinde strese iyi gelerek sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Yatmadan önce tüketeceğiniz bir miktar çiğ ya da buharda haşlanmış pezik, rahat bir uyku çekmenizi sağlar.
 
Pezik Otu Yara ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır
Haşladığınız pezik otunu macun kıvamına gelene kadar ezin. Sivilce, yara ve morlukların üzerine uyguladığınızda faydasını göreceksiniz.
 
Pezik Otu Sindirime yardımcı olur
İçindeki yararlı vitamin ve bileşenler, sindirimi kolaylaştırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
 
Pezik Otu Kansere karşı koruyor
Avrupa da yapılan araştırmalara göre pezik ve pancar yaprağı, lösemi kanser ve verem hastalıklarından koruyup, tedavideyse yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
 
Pezik Otu Kalp damar sağlığını korur
Pezik; hücreleri, enzim ve proteinleri koruyan betalain grubu bir madde içerir. Bu maddenin iç organları koruyucu, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici çok büyük faydası vardır.
 
Pezik Otu Kan basıncını düşürür
Yapılan bazı çalışmalarda bu otta bulunan nitrat adı verilen maddenin, vücutta nitrik oksite dönüşerek damarları genişlettiği, kan dolaşımını kolaylaştırdığı, tansiyonu düşürdüğü gösterilmiştir.
 
Pezik Otu Çocukları hastalıklardan korur
Başta çocuklar olmak üzere diğer birçok kişide bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli etkilerde bulunur. Bu yaprağın bu faydasından yararlanmak için bol bol ve sık sık tüketmeniz gerekmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: yaren tuken
    2/7/2019

    Mükemmel Tarifler, Mutfağımızı yaşatmanız çok güzel.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler