Fetuş Tarifi

Fetuş Tarifi

Fetuş, araştırmacılar salata yiyen grubu oluşturan bireylerin beyin yaşlarının tam 11 yaş genç kaldığını ortaya çıkarttı. Ancak sadece yeşil yapraklı sebzelerin değil diğer sebzelerin de insan beyni...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Fetuş Tarifi
Fetuş İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   8 Adet Minik Salatalık
*   30- 40 Adet Kiraz Domates
*   6 Minik Turp
*   1 Demet Marul
*   1 Demet Taze Nane
*   1 Demet Maydonoz
*   10 Adet Arpacık Soğanı
*   2-3 Sap Taze Soğan
*   4 Adet Pita Ekmeği
*   3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
Fetuş Tarifinin Sosu İçin:
*   4-5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*   1 Limonun Suyu
*   1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*   2 Yemek Kaşığı Sumak
 
Doyurucu, Hafif, Nefis Ve Lezzetli Özel Salata Tarifleri 'mizden Harika Bir Çeşit Olan Fetuş Tarifinin Hazırlanışı
 
Salatalıkların kabuklarını soyarak dikine ortadan ikiye ayırın ve yarım cm aralıklarla dilimleyin. 
Üzerine kiraz domatesleri ve turpları bütün olarak ekleyin. 
Kalınca doğradığınız marulları, dallarından ayırdığınız taze nane yapraklarını, ince kıydığınız maydanozu, taze soğanı ve halka halka doğradığınız arpacık soğanlarını da ekleyerek karıştırın.
Zeytinyağını, limonu, karabiberi, tuzu, pul biberi ve sumağı karıştırarak hazırladığınız sosunu salatanın üzerine ilave ederek karıştırın.
Bir tavada kareler halinde kestiğiniz pita ekmeğini zeytinyağında hafifçe çevirerek kızartın. 
Kızarttığınız ekmekleri soslu salatanıza ilave ederek karıştırın.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis salata tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Fetuş Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Salatanın Faydaları
Her Gün Salata Yemek Beyni 11 Yaş Genç Tutuyor
Birçok insan genç kalabilmek için vitamin haplarına ve balık yağları gibi ek gıdalara yoğunlaşıyor. Ancak dünya genelinde Alzheimer hastalığındaki artış bu yöntemin pekte işe yaramadığını kanıtlar nitelikte.
 
Dünya Alzheimer Birliğinin tahminlerine göre 2050 yılına kadar Alzheimer teşhisi konulan insanların sayısı 16 milyon olacak. Araştırmacılar endişe yaratan bu rakamların gerçekleşmemesi için ve beyin hastalıkların önlenebilmesi için alternatif arayışlar içerisine girdi.
 
Beslenme Epidemiyolojisti Martha Clare Morris ve ABD’deki Rush Üniversitesi’ndeki ekibi her gün bir veya iki porsiyon, içerisinde yeşil sebzelerin ağırlıklı olduğu salata yiyen insanların nadiren salata yiyen insanlara göre daha az hafıza problemleri ve daha az bilinçsel düşüş yaşadıklarını ortaya koydu.
 
Epidemiyolojist Morris’in çalışmasında ulaştığı sonuçlara göre her gün salata tüketen sebze sevenlerin beyinleri lahana ve ıspanak gibi sebzeleri nadir tüketen insanların beyinlerine göre 11 yaş daha genç kalıyor.
 
58 ve 99 yaş aralığındaki toplam 960 kişi üzerinde denendiği belirtilen araştırmanın sonuçlarına araştırmaya konu olan kişilerin beslenme alışkanlıkları 5 yıl boyunca değerlendirilerek ulaşıldığı belirtiliyor.
 
Salata Diyeti ile Kilo Vermek (14 Günde 7 Kilo)
 
Newsweek dergisinin haberine göre bu noktadan sonra araştırmacılar katılımcıları “günde ortalama 1.3 porsiyon salata yiyenler” ve “günde ortalama 0.1 porsiyon salata yiyenler” olarak iki gruba ayırdı. Beslenme alışkanlıklarına göre yapılan bu ayrım sonrasında araştırmacılar sonuçları 10 yıllık süre boyunca gözlemledi. Bu süre sonunda araştırmacılar salata yiyen grubu oluşturan bireylerin beyin yaşlarının tam 11 yaş genç kaldığını ortaya çıkarttı. 
 
Ancak sadece yeşil yapraklı sebzelerin değil diğer sebzelerin de insan beyni için birçok faydalı maddeden oluştuğunu beliten araştırmacılar bunların tüketilmesi halinde de insan beyninin sağlıklı ve genç kalabileceğini söyledi.
 
Gözleme dayalı olduğu için araştırma sonucu ile ilgili somut deliller bulunmuyor ancak araştırmanın başında bulunan Clare Morris, her gün ıspanak ve benzeri sebzelerden oluşan salata tüketmek ile insan beyninin sağlığı arasında kesinlikle bir bağlantının olduğunu belirtti.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler