Ünlü Şeflerden Gastronomi Öğrencilerine Nasihatler

Ünlü Şeflerden Gastronomi Öğrencilerine Nasihatler

Gastronomi 

Öğrencilerinin, Spago Istanbul’un Executive Chef’i Cihan Kıpçak’a en sık yönelt tiği soru ise ABD’li şef Wolfgang...

Ünlü Şeflerden Gastronomi Öğrencilerine Nasihatler
İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ev sahipliği yaptığı “Şefler Atışıyor” başlıklı söyleşide, Swissotel The Bosphorus Hotel’in Executive Chef’i Ali Ronay, son Oscar töreninde yer alan Türk yemeklerini pişirmiş olan Spago Istanbul’un Executive Chef’i Cihan Kıpçak ve Youtuber Şef Esen Hünal, eğitimin mutfaktaki yeri ve önemine vurgu yaparak iyi bir şef olmanın gereklerini tartıştı.
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral istanbul yerleşkesinde düzenlenen ve üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Dilistan Shipman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi ile Türkiye gastronomi sahnesinin usta isimleri, geleceğin şef adayları ile bir araya geldi. 


 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAKariyerlerine başlangıç hikayelerini öğrencilerle paylaşan ünlü şefler Ali Ronay, Cihan Kıpçak ve Esin Önal, gastronomi sektöründe ilerlemenin zorlukları ve mutfaktaki gereklilikler üzerine yönlendirmelerde bulundu.  

Mutfak kariyerinin yanı sıra, YouTuber olma macerasını anlatan Esin Önal, restoran mutfağındaki çalışma ortamı ile çekim yaptığı mutfakta çalışmanın farklarını paylaştı. 
 
Gastronomi 

Öğrencilerinin, Spago Istanbul’un Executive Chef’i Cihan Kıpçak’a en sık yönelttiği soru ise ABD’li şef Wolfgang Puck’ın daveti ile Oscar Ödül Töreni yemeğinde görev alış süreci ve hazırladığı menü üzerineydi.

Genç öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği konulardan biri de Swissotel The Bosphorus Hotel’in Executive Chef’i Ali Ronay’ın, Chef Partner olarak yer aldığı Kitchen Guerilla platformu oldu.
 
Yıldız şef, “Çağrılınca gidiyoruz!” dediği sıra dışı organizasyonu, “mutfakta kalıpların olmadığı, yaratıcı olabildiğim bir tecrübe” olarak adlandırdı. 
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kürşat Deniz
    5/3/2019

    Gastronomi Öğrencilerine böyle yardımcı olup öğütler vermesi gerçekten çok hoşuma gitti takdir ettim

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler