• "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

  • "Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu


"Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

Türkiye’de ilk defa yapılan liseler arası yemek yarışması Taraklı’da gerçekleş tirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sakarya Aş..

Geleneksel Tatlar Taraklıda  Buluştu
Taraklı Kaymakamlığı, Taraklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen ve Sakarya'da bir ilk olma özelliği taşıyan "Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Taraklıda" adlı yarışma düzenlenen Gala Gecesi ile sona erdi. 
 
Türkiye’de ilk defa yapılan liseler arası yemek yarışması Taraklı’da gerçekleştirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sakarya Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen programda Türkiye’nin bir çok yerinden lise öğrencileri yarıştı.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENPrograma Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, Taraklı Kaymakamı, Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Taraklı belediye başkanı katıldı.
 
Birçok yöresel lezzetlerin yapıldığı ve tanıtıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Lezzetlerin yarıştığı programda ödül töreni 30 Nisan Salı günü saat 19.00 da taraklıda yapıldi.
 
Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanındaki etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yanı sıra;
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Taraklı Kaymakamı Okan Dağlı, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAilçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Sakarya Aşçılar Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, komşu ilçelerin Belediye Başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu. 
 
Mutfağımızın ünlü şeflerinden  Şef Muhittin KAPLAN ‘ın Yorumu ;
Özellikle taraklı halkına , Hatice Akman Şefime çok teşekkür ediyorum hiç beklemiyordum böyle bir organizasyon muhteşem geçti. İnsanlar arası muhabbetin artması, kardeşliğin gerçekleşmesi, evlerin bereketi için; dini, millî ve manevî değerlerimizin muhafazası şarttır. 
 
Misafirperverlik, bize şanlı medeniyetimizin güzel bir mirasıdır. Misafir ağırlamanın bizim toplumumuzda son derece özel bir yeri vardır. Görünüşte misafir ev sahibine yük gibi gelir ama aslında yük değil, rahmet ve berekettir. 
 
ANTEP MUTFAĞIÇünkü misafir hane sahibine kendi rızkıyla gelir, onun sebebiyle Allah hane sahibinin rızkını bereketlendirir, bollaştırır, fazla olarak da onların günahlarını bağışlar.

 
Dinimize göre misafire ikram, hizmet ve hürmet hayırlı bir iştir. Onun için misafiri ağırlayanlar hayırlı kimselerdir...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler