Şef Mustafa Baylan; Köy Köy Gezerek Reçeteleştirdi

Şef Mustafa Baylan; Köy Köy Gezerek Reçeteleştirdi

Mutfak ekibiyle birlikte yaptığı ar-ge sonrasında bu ürünleri reçeteleştirerek doğru mevsimde servis edilecek menüler oluş..

Şef Mustafa Baylan; Köy Köy Gezerek Reçeteleştirdi
“Ebru ERBERDİ”
Türk gastronomi dünyasında aşçıların şefe dönüştüğü son 20 yılda başında olduğu mutfaklarla bu misyonun en öncülerinden Şef Mustafa Baylan 2 yıllık mutfak araştırmalarından sonra hayata geçirdiği Chef Food’u Etiler’de hizmete açtı


Bir dönemin en çok ses getiren Loft, Masa gibi restoranlarının baş şefi olan Four Seasons, Divan ve Ajia gibi önemli otellerde mutfak operasyonlarında önemli görevler alan Mustafa Baylan kendi tutkusunun peşinden koşup Anadolu reçetelerini şef tabaklarına dönüştüren konsepti Chef Food'ta Anadolu lezzetlerini yeniden tanımlıyor. Kullandığı doğru tedarik ve pişirme teknikleriyle de bu mutfağı ‘Restfood' yani vücudu dinlendiren; iyi gelen yemek olarak isimlendiriyor.
 

MUTFAK SANATLARI "MYO"

Köy Köy Gezerek Reçeteleştirdi
Önemli markaların yeme-içme operasyonlarındaki deneyimlerinin ardından Chef Food fikrini hayata geçirmek için tedarik açısından zengin olan Azerbaycan'da bir restoran açıp denemeler yapan Mustafa Baylan sonrasında Anadolu'yu bir buçuk yıl köy köy gezerek doğru ürünler için tedarik zincirini kurdu. Mutfak ekibiyle birlikte yaptığı ar-ge sonrasında bu ürünleri reçeteleştirerek doğru mevsimde servis edilecek menüler oluşturdu.
 
Yaşayan Bir Yemek Müzesi Gibi
Mutfağındaki mottoyu Chef Food'un ambiyansına da taşıyan Mustafa Baylan dekor olarak daha önce mutfakta kullanılmış objeleri mimari de kullandırttı. Gerçek taşlardan kaplı duvarlarına Safranbolu'daki tarihi bir evden çıkma 150 yaşındaki kestane ağacından ahşapların monte edildiği, 4 metrelik eski bir kapıdan yapılan barı ve Anadolu'da yüzyıl önce kullanılmış 20 adet doğrama tahtalarının olduğu, ekmek mayalamada kullanılan ahşapların aydınlama için avizelere dönüştüğü nice detayla yaşayan mutfak malzemelerinin olduğu bir yemek müzesini de andırıyor.
 
Mutfağında dipfriz, buzdolabı gibi hiçbir saklama ürünü bulundurmayan Mustafa Baylan her yemeğin tedarikini taze elde ederken tabağını da sipariş anında hazırlıyor. Markanın bahar lezzetleri arasında Enginar kapama, Kuzu göbeği mantarı, doğa kuşkonmaz ve çiriş otu ilk akla gelenlerden. Baylan içecek olarak da ‘KuşburnuSuyu’nu ilk kez bir restoranda uygulayan şef olma özelliği taşıyor.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENFavorim enginar çorbası ve ananaslı kaya koruğu… Ama menü o kadar keyifli ki baklava hamurundan yaptıkları Beğendili böreği de muhakkak tatmalısınız…
 
Mustafa şefin benim için ayrı bir yeri var, A'jia Hotel'de birlikte çalışmıştık ve çok özel davetlere imza atmıştık…
Kaynak; sozcu.com.tr
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler