Vişne Şerbeti Tarifi “Eğitmen şef Sevda Özkara”

Vişne Şerbeti Tarifi “Eğitmen şef Sevda Özkara”

Eğitmen şefimiz Sevda Özkara 'nın Osmanlı Şerbetlerinden "Nefis ve Ferah Vişne Şerbeti Tarifi" ni beğeneceğinizi..

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağında Örnek Türk Şefi ve Eğitmen şef Sevda ÖZKARA’ın kaleminden özel bir tarif olan “Vişne Şerbeti Tarifi” ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Eğitmen şefimiz “Sevda ÖZKARA”nın Osmanlı Şerbetlerinden "Nefis ve Ferah Vişne Şerbeti Tarifi" ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..
 
Vişne Şerbeti Nedir? Vişne Şerbeti Nasıl Yapılır? Osmanlı Da Vişne Şerbetinin Önemi Nedir? 
Osmanlı sarayında şerbetlerin ayrı bir önemi vardı. Şerbetler, helvahane denen bölümde diğer tatlılarla birlikte hazırlanırdı. Osmanlı sarayında gül şerbeti, limon, demirhindi, ayva ve vişne şerbeti gibi şerbetler oldukça sık yapılırlardı.
 
O dönemlerde hastalık tedavilerinde ve yemeklerden sonra özellikle pilav yemeklerinden sonra sıklıkla yapılıp ikram edilen bir içecektir. Özellikle Osmanlı devrinde, padişah çocuklarının doğumlarında, doğumdan sonra ziyarete gelenlere şerbet dağıtılırdı. 
 
MUTFAK TARİHİMİZDEN
 
Özellikle doğumun üçüncü günü sadrazama şerbet gönderme adeti vardı. Türlü malzemelerden yapılan şerbetler, altın, gümüş ya da billur kaplara konur, çocuğu ziyarete gelenlere sunulurdu.
Evet bu kadar anlatmışken evde hazırlayabileceğimiz nefis vişne şerbetinin tarifini yazayım artık:)    
             
    
Vişne Şerbeti Tarifi “Eğitmen şef Sevda Özkara”
Vişne Şerbeti Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kilo Vişne
*     1 Yada 1,5 Su Bardağı Şeker (Damak Zevkinize Göre)
*     2 Adet Kabuk Tarçın
*     7 Adet Karanfil
*     Küçük Bir Parça Zencefil
 
Nefis, Lezzetli Ve Ferahlatıcı Osmanlı Şerbetlerinden Süper Bir Tarif Olan Vişne Şerbeti Yapılış Tarifi
Çekirdekleri ayıklanmış vişneyi ve diğer malzemeleri ocağa koyup kaynatalım.
Kaynayınca  süzgeçten süzüp  soğumaya bırakalım. 
Soğuyunca sunum bardaklarına konulup buzla servis edebilirsiniz.
İftar sonrası türk kahvesiyle ikram edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.
 
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler