Padişahların Nefis Sofralarından Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Padişahların Nefis Sofralarından Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Peki, nedir bu eşsiz lezzetin kökeni? Sarmalar ve dolmalar Osmanlı saray mutfağının kadim lezzetlerinden Osmanlı’da zeytinyağlı yaprak..

Etlisi, zeytinyağlısı, pirinçlisi, bulgurlusu, vişnelisi, kuş üzümlüsü, fıstıklısı, asma yapraklısı, lahanalısı, kara lahanalısı, pazılısı…
Bazen bir bayram sabahı sofrasını şenlendirir, bazen en özel misafirlerinizi ağırlarken yemek menülerinin hası olur… Her haliyle ve her durumda Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri sarma.
 
Sarma aslında bir yemek olmaktan daha öte bir teknik olarak da kabul edilebilir. Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Araştırdık…
Temelde asma yaprağından lahanaya, pazıdan ebegümecine türlü türlü yaprakların içine pirinç, bulgur, baharatlar, farklı çeşniler ve yerine göre etle hazırlanan bir harcın sarılmasıyla hazırlanıyor.
 
Malzemeler ne olursa olsun, fazlasıyla emek ve marifet isteyen sarmalar, dolmalar damaklara her zaman bir lezzet patlaması yaşatıyorlar. Sarma denilince ilk akla gelen, zeytinyağlı yaprak sarma. Kalem gibi incecik sarılmış yaprak sarmanın lezzetini belirleyen en önemli unsur ise kullanılan salamura asma yaprağının kalitesi. Türkiye’de Tokat Erbaa ve Manisa, leziz salamura asma yaprağıyla meşhur.
 
ANTEP MUTFAĞIPadişahların Nefis Sofralarına Vişneli Yaprak Sarma Tarifini Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Araştırdık…
Peki, nedir bu eşsiz lezzetin kökeni? Sarmalar ve dolmalar Osmanlı saray mutfağının kadim lezzetlerinden. Osmanlı’da zeytinyağlı yaprak sarma, vişne ya da koruk suyuyla pişirilirmiş, böylece daha ekşi olması sağlanırmış. Avrupa mutfağı , Akdeniz mutfağı ve özellikle de Fransız mutfağı, İtalyan mutfağı ve Yunan mutfağında sarma türevlerine rastlansa da bu lezzetin kökeninin Osmanlı saray mutfağı olması ihtimali çok yüksek.
 
Padişahların Nefis Sofralarına Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Vişneli Yaprak Sarma Kullanılan Malzemeler
 
*     Asma Yaprağı
*     3 Kuru Soğan
*     5 Su Bardağı Pirinç
*     2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
*     2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
*     1 Tutam Maydanoz
*     1 Tutam Dereotu
*     1 Kâse Dondurulmuş Vişne
*     Tuz, Karabiber, Yenibahar
*     Kuru Nane, Zeytinyağı, Toz Şeker
*     Limon
*     Su
 
Vişneli Yaprak Sarma Yapılış Tarifi
Öncelikle tencereye zeytinyağını dökün. Üzerine de 2 çorba kaşığı dolmalık fıstığı dökün ve kavurun.
Sonrasında üzerine soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Sonrasında pirinci de ekleyerek kavurma işleminize devam edin.
KEBAB TARİFLERİİyice kavrulduktan sonra 1.5 su bardağı kadar su vererek pişmeye bırakın. 
İlk harcın sıcaklığı gidince asma yapraklarının üzerine biraz iç harç bir de vişne tanesi koyarak sarın.
Hepsini tencereye dizdikten sonra üzerlerine limon dilimler, dizerek zeytinyağı gezdirin. 
Sonrasında üzerine bir tabak kapatın ve üstüne geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Afiyet Olsun
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Nefis Ve Lezzetli Osmanlı Saray Mutfağı 'ndan Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Padişahların Nefis Sofralarına Vişneli Yaprak Sarma Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler