Geleneksel Türk Mutfağında Izgarada Kuzu Kaburga Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Izgarada Kuzu Kaburga Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağı Ve Osmanlı Saray Mutfağında Kuzu Eti En Çok Tercih Edilen Kırmızı Etlerden Biridir Etlerden Biri..

Geleneksel Türk Mutfağı Ve Osmanlı Saray Mutfağında Kuzu Eti En Çok Tercih Edilen Kırmızı Etlerden Biridir. Özellikle Osmanlı Saray Mutfağında %90 Oranında Kuzu Eti Kullanılıyordu Diyebiliriz. İste Sizlere  Türk Aşçı Haberleri Olarak Yöresel Mutfaklarda Tercih Edilen Nefis Kebaplardan Biri Olan Izgarada Kuzu Kaburga Tarifini Sunuyoruz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Izgarada Kuzu Kaburga Tarifi
Izgarada Kuzu Kaburga Kullanılan Malzemeler
 
*     Kuzu Kaburga 3 Kg 
*     Biberiye, Taze (İnce Kıyım) 20 G 
*     Taze Kekik 30 G 
*     Zeytinyağı 500 Ml 
*     Sarımsak, Diş 4 Adet 
*     Kırmızı Biber 125 G 
*     Kırmızı Biber, Pul 12 G 
*     Karabiber 5 G 
*     Deniz Tuzu 15 G
 
Izgarada Kuzu Kaburga Hazırlanış Tarifi
Kuzu kaburga etlerini uygun parçalara bölüp bir kabın içerisinde zeytinyağı, taze kekik yaprakları, parçalanmış taze biberiye dalları ve Knorr Fajita Çeşnisi ile marine edin, 1-2 saat dolapta dinlendirin.
Daha sonra etleri hafif harlı kömür ızgarasında sürekli çevirerek ağır ağır pişirin.
Etlerin yanında da ikiye böldüğünüz bütün sarımsakları hafifçe zeytinyağına bulayıp pişirin.
Kaburgalar pişince servis tabağına alın ve üzerine ince dilimlenmiş acı kırmızı biber, pul biber, deniz tuzu ve karabiber serpiştirip sarımsaklar ile servis edin. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak tüm takipçilerimize şimdiden iyi bayramlar dileriz… İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Geleneksel Türk Mutfağında Izgarada Kuzu Kaburga Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler