En Sağlıklı Detokslar Nasıl Yapılır?

En Sağlıklı Detokslar Nasıl Yapılır?

Sağlıklı içecek ne demektir? Nefis ve ferahlatıcı muzlu sut nasıl yapılır? Sağlıklı içecek ne demektir? Tok tutan sağlıklı içecekler ile Yaz Sıcağında Serinletici Ve Sağlıklı İçecekler Tercih Edin

Sıcak Yaz Mevsiminin Ferahlatıcı İçeceği Muzlu Süt Ve Diğer Sağlıklı Detokslar Nasıl Yapılır?
Nefis ve ferahlatıcı muzlu sut nasıl yapılır? Sağlıklı içecek ne demektir? Tok tutan sağlıklı içecekler…
 
Prof. Dr. Oğuz Özyaral yaz içeceği muzlu süt tarifi verdi, Pratik Bilgiler Uzmanı Meltem Açıkel yapımını gösterdi.
 
Muzlu Süt nasıl yapılır?
Muzlu Süt Kullanılan  Malzemeler;
 
*     1 kutu süt
*     2 tane muz
*     1 kaşık bal
*     Tarçın
*     Bitter çikolata
 
Muzlu Süt yapılış tarifi icin videoyu izleyiniz...
 
 
Yaz Sıcağında Serinletici Ve Sağlıklı İçecekler Tercih Edin 
Soda ve ayran ferahlık verir 
Sıvı gereksinimi mevsimlere göre değişiklik göstermektedir. Yaz aylarında, terle su kaybı arttığı için ihtiyaç da artmaktadır. Bu nedenle aşırı sıcaklarda sıvı tüketimi kesinlikle artırılmalıdır. Vücudun sıvı ihtiyacının karşılaması için su, ayran ve soda gibi sağlıklı içecekler tercih edilmelidir. Aşırı sıcaklarda ter yoluyla kaybedilen mineralin karşılanmasında soda iyi bir tercihtir.
 
Şekersiz içilen yeşil çay, kuşburnu gibi bitki çayları ise antioksidan, C vitamini içeriklerinden dolayı yazın tercih edilmesi gereken içeceklerdendir.  Yoğurt ise içerdiği bakteriler sayesinde bağırsak düzenleyicidir. Yoğurt, ayran formunda tüketildiğinde daha fazla sıvı alınması sağlanır.
 
Soğuk bitki çayları son derece sağlıklı
Bitki çayları genellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilmektedir. Ancak yeşil çay ve kuşburnu gibi bitki çayları antioksidan ve C vitamini içerikleri ile vücuda sağlık katmaktadır. 
 
Bunlar soğutularak, şekersiz tüketilebilir.
Vitamin değerinin azalmaması için meyve sularını hemen tüketin Kilo problemi olmayanlar için evde hazırlanan vişne, elma, kayısı gibi meyvelerinin suları ya da limonata iyi birer içecek seçeneğidir. Potasyum, kalsiyum ve fosfor içeren meyve suları, sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybını engellemektedir. Taze sıkılmış meyvelerinin suları kesinlikle bekletilmeden tüketilmelidir.
 
Çünkü uzun süre bekletilen meyve sularının vitamin değerleri azalmaktadır. Öte yandan, yazın fazla tüketilen kafein vücutta su kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle kahve, çok koyu çay,  meşrubatlar, kakaolu ve kafeinli enerji içecekleri tercih edilmemelidir. Çay, kahve ve alkollü içecekler idrar söktürücü etkileri nedeniyle vücutta su kaybına neden olur.
 
Yanlış içecek seçimi hasta ediyor
Birçok insan gazlı içecekleri sıcak havada çok tüketerek sıvı ihtiyacını karşıladığını düşünmektedir. Ancak bu tür içeceklerin temel bileşeni su olsa da diğer bileşenleri kafein, renklendirici, koruyucu gibi toksik maddeler olduğundan vücuda zarar vermektedir. Yapılan araştırmalarda yapay tatlandırıcı içeren içecekleri her gün tüketen kişilerde başta felç riski olmak üzere birçok sağlık sorununun ortayı çıktığı belirlenmiştir.
 
Gazlı içecekler ile osteoporoz (kemik erimesi), diş hassasiyetleri ve kalp hastalıkları arasında bağlantı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca içeriğinde önemli miktarlardaki şeker olan bu içeceklerin aşırı tüketimi obeziteye de neden olmaktadır. 
 
Yazın serinleten 5 sağlıklı içecek!
Bu yaz aylarının son dönemin en sıcak günlerinin yaşanacağına dikkat çekiliyor. Hal böyle olunca, yaz sıcağı ile baş etmek bir kat daha önem kazanıyor. Özellikle bu sıcak günlerde sıcak ve güneş çarpması gibi etkilerden korunmak için sıvı tüketimi büyük önem taşıyor.
 
Sıcak havalarda bol bol sıvı tüketmek gerektiği bilinen bir gerçek. Ancak gazlı içeceklerden ve bol şeker içeren bileşenlerden sakınmak gerekli. Bunun yerine daha sağlıklı ve vücudunuzu serin tutacak içecekler tercih edilmeli. Su tabii ki en ideali. Bunun yanında tatlı ancak şekersiz ve kimyasal içermeyen sıvılar da rahatlıkla tüketilebilir.
 
Şekersiz ve düşük kalorili olan bu içeceklerin aynı zamanda besin değerleri, mineralleri ve vitaminleri de bol olmalı. İşte yazın serinleten 5 sağlıklı içecek;
 
Meyveli buzlu çay tarifi:
12 adet zencefilli çay poşeti,
4 bardak kaynatılmış su,
4 bardak soğuk su,
1 bardak şekersiz kiraz suyu,
1 limonun suyu,
dilimlenmiş 1 adet portakal,
bir avuç taze nane,
2 bardak dondurulmuş ahududu
2 bardak dondurulmuş yaban mersini
 
bu sağlıklı çayın malzemeleri. Kaynamış suya çay poşetlerini atın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından çayı büyük bir sürahiye alın ve dondurulmuş meyveler hariç tüm malzemeleri birleştirin. Tüm tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin. Bardaklara aldığınızda dondurulmuş meyveleri her bardağa bölüştürün.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Meyveli buzlu çay tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Limon kabuklu limonata:
Bu serinletici içecek için
7 limon,
1 çay kaşığı sıvı şeker otu,
2 litre su ve buz kalıpları yeterli.
 
Önce limonların 6 tanesinin suyunu sıkın, süzün ve karıştırıcıya alın. Tatlandırıcı ile birlikte suyu karıştırıcıya koyun. Son limonu 6-8 parçaya bölün ve limonla birlikte buzları da ekleyin. İşte limonatanız hazır...
 
Detoks için portakal suyu:
Sağlıklı bir içecek daha...
4 bardak taze sıkılmış havuç suyu,
2 bardak taze sıkılmış portakal suyu,
2 bardak taze sıkılmış greyfurt suyu,
2 çay kaşığı taze sıkılmış zencefil suyu,
2 çay kaşığı zerdeçal tozu ve bir tutam arnavut biberi malzemeleri oluşturuyor.
 
Tüm bileşenleri büyük bir sürahiye koyun ve zerdeçal tozu ile arnavut biberi tam olarak çözülene kadar iyice karıştırın. İşte detoks içeceğiniz hazır...
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Detoks için portakal suyu” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Naneli ananas ve salatalık suyu:
Yine sağlıklı bir içecek örneği...
4 bardak taze sıkılmış salatalık suyu,
4 bardak taze sıkılmış ananas suyu
bol bol nane malzemeleri oluşturuyor.
 
Yapılışı da bir hayli kolay. Tüm malzemeyi büyük bir sürahiye koyun. Buzdolabında tüm lezzetlerin karışması için bekletin. Soğuduktan sonra istediğinizde tüketmeye başlayabilirsiniz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Naneli ananas ve salatalık suyu” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Salatalık suyu:
Yazın serinletici ve sağlıklı içecek için son bir öneri salatalık suyu.
 
Orta boy bir salatalığı yaklaşık 2 santimetrelik dilimler halinde kesin. 2 litre suya salatalık dilimlerini ekleyin ve birkaç saat buzdolabında bekletin. İstediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “salatalık suyu” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler